Eli domineert wereldbeker in Bern, Michael (4) strijdvaardig

Goeie vibes, zondag tijdens de Zwitserse wereldbekermanche in Bern. Ook binnen onze ploeg, want met beloftewinst voor Eli Iserbyt en een vierde plek voor een strijdvaardige Michael Vanthourenhout lieten we ons van onze goeie kant zien.

Dat de toekomst rooskleurig is, dat bleek zondagvoormiddag al. Nadat Witse Meeussen en Luke Verburg van onze opleidingsploeg Callant - Doltcini plaatsen 1 en 2 hadden veroverd bij de juniores, denderde Eli Iserbyt vanaf ronde 2 solo naar de overwinning op een razendsnelle omloop. Eli, voor het eerst dit jaar actief bij de onder 23-jarigen en dus voor het eerst in regenboogtrui, is ook de eerste leider in de Wereldbeker U23.

Eli had zich duidelijk kunnen uitleven op het snelle en technische parcours. "Dit was iets dat me echt lag: lichtlopend, veel bochten, veel optrekken: dat doe ik graag. Ik voelde me nochtans niet heel goed in de eerste ronde. Maar ik zag dat Tom Pidcock niet mee was, trok in de tweede ronde goed door en sloeg direct een gaatje. Ik dacht: ik rijd eigen tempo, probeer tijd te winnen op de technische stroken, en dan zie ik wel. En dat ging goed. Ik reed in Amerika ook al goed in de Wereldbeker tussen de profs. Daarom had ik hier graag weer bij de elite gereden, maar dan zou ik in het WK niet meer mogen deelnemen bij de U23."

De toon was gezet voor onze eliterenners. Laura Verdonschot kwam best goed voor de dag, maar kon een mindere start moeilijk rechtzetten op de snelle omloop en ging met plaats 12 naar huis. Alicia Franck moet het goede gevoel nog terugvinden na ziekte en werd 49ste. Bij de mannen schoot ook Michael Vanthourenhout niet al te best weg: hij dook niet in de top tien het park in, maar kwam toch nog volop in strijd voor podium, waar hij maar net naast pakte met een fraaie vierde plaats. Kevin Pauwels was 14e, Dieter Vanthourenhout na heel veel remonteren 19e.

Les van het weekend voor onze eliterenners volgens ploegleider Gianni Meersman? "Michael heeft opnieuw getoond dat hij sterk genoeg is om iedere wedstrijd mee te doen voor het podium. Dat geldt ook voor Laura. Alleen is de start daarbij erg belangrijk. Als je ziet hoe Michael vandaag en gisteren terugkomt, dan weet je dat hij heel snel kan rijden. We kunnen met een goed gevoel een nieuwe trainingsweek in."

Foto's: Photopress.be

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: