Eli en Laura eindigen in stijl in Oostmalle

De crossjes in Waregem en Lebbeke staan nog op ons programma, maar in Oostmalle werd het veldritseizoen al voor een eerste keer uitgewuifd. Eli Iserbyt en Laura Verdonschot deden dat in stijl met winst en een tweede plek in de laatste UCI-cross van deze winter.

Beter kon de beloftewedstrijd in Oostmalle niet starten voor ons team: eerst trok Thomas Joseph in de aanval, geruggensteund door Eli Iserbyt in de achtervolgende groep. Toen de vlucht van onze ene West-Vlaming erop zat, was het aan onze andere. En Eli rondde zijn solo-aanval af tot de streep. Goed voor zijn achtste zege van dit seizoen, dat met ups en downs verliep. "Het was goed en slecht, maar ik ga vooral het goeie onthouden. Vorig jaar werd ik achtste hier, dus dat is al een hele verbetering", lacht Eli. "Ik ben blij dat het vandaag wel goed ging in het zand. En veel last van mijn achillespees had ik niet meer." Thomas werd nog zesde, Jarne Driesen 12e, Gianni Siebens 15e en Tijl Pauwels 20e.

Bij de vrouwen deed Laura Verdonschot het uitstekend. Sanne Cant bleek een maat of drie te sterk, maar achter de rug van de wereldkampioene was Laura met voorsprong de beste van de rest. Goed voor alweer een podiumplek: tweede. "Ik maakte een fout in de eerste ronde, en verloor zo meteen de aansluiting bij Sanne. Maar zij was sowieso een niveau sterker. Zelf reed ik enkele ronden met Annemarie Worst rond. Ik was blij toen ze loste, want door rugpijn werd het een zware cross voor me", aldus Laura, die kan terugblikken op een indrukwekkend seizoen. "Ik kan alleen maar tevreden zijn. Zo'n grote stap, dat had ik nooit verwacht." Alicia Franck sloot de top tien af.

Bij onze mannen-elite was het uitkijken naar Kevin Pauwels, vorig jaar nog de beste in Oostmalle. Ook nu weer beschikte hij over een prima stel benen, maar twee keer een oponthoud was er één te veel. Na een probleem met de ketting en fietswissel kon Kevin nog terugkeren naar de groep die streed voor de tweede plek, maar een frontale botsing met een paaltje sloeg hem een tweede keer ver terug. Kevin moest uiteindelijk met plek zes tevreden zijn. "Een gemiste kans voor een nieuwe podiumplek", concludeerde Kevin. Dieter Vanthourenhout werd vijftiende, een zieke Klaas Vantornout 22ste en Michael Vanthourenhout 29ste.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: