Eli geeft Scheldecross kleur met solozege

Ook in de Scheldecross in Antwerpen-Linkeroever moesten we ons optrekken aan de zege van Eli Iserbyt bij de beloften. Voor onze eliterenners zaten er geen uitschieters in.

Hij stond al met ruime voorsprong aan de leiding van de DVV Verzekeringen Trofee, en met een vierde zege op vijf manches liep Eli Iserbyt in de Scheldecross op het Sint-Annekestrand op Antwerpen-Linkeroever alleen maar verder uit van de concurrentie. Eli reed solo naar de overwinning nadat hij taaiste concurrent Adam Toupalik had afgeschud. Onder meer met dank aan een goeie bandenkeuze, waardoor hij op het technisch gedeelte van het parcours afstand kon nemen. In het klassement heeft hij nu al meer dan zes minuten voorsprong op zijn dichtste achtervolger.

"Ik ben nog iets geruster: ik hoef niet meer meteen te panikeren als ik in één van de volgende manches van de DVV Trofee ziek word of pech heb", reageerde Eli tevreden op de extra bonus in het klassement. Morgen in Namen verdedigt hij zijn leiderstrui in de Wereldbeker voor beloften. We plaatsten vandaag in Antwerpen nog twee beloften in de top tien: Thomas Joseph werd zevende, Gianni Siebens negende. Jarne Driesen en Tijl Pauwels pakten de zestiende en achttiende plaats.

Bij de eliterenners kwamen er helaas geen uitschieters. Kevin Pauwels toonde wel beterschap in vergelijking met de vorige manche in Essen, maar kon zich net niet genoeg manifesteren in de groep die streed voor de derde podiumplaats. Een vijfde plek was het eindresultaat. Dieter Vanthourenhout eindigde op de dertiende plaats. Zijn broer Michael Vanthourenhout gaf op.

Bij de vrouwen hadden we geen deelneemsters: Laura Verdonschot geeft door haar gezondheidsproblemen forfait voor het weekend en Alicia Franck revalideert van haar kuitbeenbreuk.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: