Eli Iserbyt toont onze kleuren in rit 2 Namen

Onze jonge renners maken het mooie weer in de Ronde van Namen. Na Thomas Joseph op de eerste dag reed Eli Iserbyt in etappe twee zeventig kilometer in de aanval.

Dat Eli Iserbyt ondanks zijn piepjonge leeftijd (hij moet nog altijd 19 worden) geen schrik heeft om erin te vliegen, bewees hij in de tweede etappe van de Ronde van Namen, die de lastigere wegen van de provincie ging gaan opzoeken. Op de eerste officiële klim van de dag, de Côte de Bohan 85 kilometer voor de finish, trok Eli samen met concullega-crossers Quinten Hermans en Michael Boros in de aanval. Een trio dat tot drie minuten uitliep op een uitgedund peloton, maar vijftien kilometer voor de streep in Vresse-sur-Semois zat de vlucht erop. Het kaarsje van Eli was op dat moment helemaal uitgedoofd, en dus stapte hij nog voor de finish in een ploegauto en staat hij dus bij de opgevers genoteerd.

De rit eindigde uiteindelijk op een massaspurt, en daarin pakten Angelo De Clercq (tiende) en Thomas Joseph (dertiende) nog enkele ereplaatsen. Dieter Vanthourenhout (66ste) eindigde in de buik van dezelfde groep. Ploegleider Danny De Bie onthoudt vooral de aanvalslust van Eli: "Zoiets zie ik graag. Hij was helemaal leeg aan het einde, maar daar word je renner van." Danny moet nu verder met drie renners in Namen. Net als voor Michael Vanthourenhout was wel reeds gepland dat Eli het einde van deze rittenkoers niet zou halen, om overdaad op zijn jonge leeftijd te vermijden.

(Foto met dank aan www.cyclingeye.com/Patje Cosyn)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: