Eli Iserbyt wint eerste cross van Marlux - Bingoal

Marlux - Bingoal is prima uit de startblokken geschoten: Eli Iserbyt won onze allereerste wedstrijd in Baal, en heeft ook de eindzege in de DVV Trofee voor beloften al op zak. Helaas kwam er geen vervolg bij de mannen-elite.

Een betere start kon onze nieuwe co-sponsor Bingoal uiteraard niet dromen. Het werd een spannende beloftewedstrijd ginds in Baal, waar Eli Iserbyt pas in de finale een definitieve kloof kon slaan. "Omdat ik aanvankelijk niet mijn beste benen en niet de juiste bandendruk vond. In de voorlaatste en laatste ronde was dat wel weer het geval. Ik heb me zelfs niet heel veel moeten forceren om weg te rijden. Tof om zo te kunnen beginnen in onze nieuwe kledij met Bingoal erop en met de nieuwe helmen van Lazer. En dat ik in de laatste manche in Lille niet meer hoef bezig te zijn met de strijd voor de eindzege in de DVV Trofee, is ook plezant", aldus Eli. Thomas Joseph werd zevende bij de beloften, Jarne Driesen zestiende.

Bij de eliterenners moesten we het doen met twee zesde plaatsen. Een dappere Laura Verdonschot kon bij de vrouwen dankzij een sterke slotfase zelfs nog in het spoor geraken van wereldkampioene Sanne Cant, en kan zo tevreden haar eindejaarsperiode afsluiten. Kevin Pauwels reed bij de mannen een gelijkaardige wedstrijd, met vooral een sterke slotfase, al keek hij op de zesde plek tegen een achterstand van drie minuten aan. Michael Vanthourenhout kon niet uit de wedstrijd halen wat erin zat: eerst verloor hij veel tijd door een lekke band, nadien werd hij uit de cross geslagen door een ernstige val op de balken. Meer nieuws over zijn toestand volgt.