Eli loopt verder uit in DVV dankzij winst in Essen

In Hamme nam hij al een optie op eindwinst in de DVV Verzekeringen Trofee, in Essen kon Eli Iserbyt die nog verstevigen. Met dagwinst loopt hij nog verder uit in het klassement.

De eerste cross na een stage, het kan altijd wat aanpassingsproblemen geven. Na veel duurtrainingen is het voor iedere renner wennen aan de hoge intensiteit van een veldrit. Kort na onze stage in Mallorca beschikten onze eliterenners in Essen nog niet meteen over hun beste benen. Een verkouden Michael Vanthourenhout finishte als zesde, Kevin Pauwels met een erg pijnlijke rug als elfde en Dieter Vanthourenhout als vijftiende. Laura Verdonschot werd dertiende bij de vrouwen.

Gelukkig konden we ons wel opwarmen aan de overwinning van Eli Iserbyt. Ook onze Europese kampioen had in de beloftewedstrijd nochtans niet zijn beste benen, maar uiteindelijk haalde hij het toch, met 37 seconden voorsprong op taaiste concurrent Thijs Aerts. "Eigenlijk ging het vandaag nog niet al te best. Wellicht naweeën van de stage. Ik had ook geen goed gevoel op het parcours. Tot ik wisselde van fiets. Nadien kon ik weer van Aerts wegrijden", vertelde Eli na zijn zege. In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee heeft hij nu al bijna vijf minuten voorsprong op zijn dichtste achtervolger Yannick Peeters.

Thomas Joseph reed in de beginfase van de wedstrijd een tijdje aan de leiding met Eli, om uiteindelijk vijfde te worden. Gianni Siebens finishte als vijftiende belofte, Tijl Pauwels als achttiende. Jarne Driesen ten slotte kon na zijn val op training in Hamme zijn terugkeer maken in Essen. Hij rondde die af als 23ste.