Eli soleert naar tweede wereldtitel!

Eli Iserbyt zorgde voor de eerste climax tijdens ons wereldkampioenschap in Valkenburg: hij reed autoritair naar zijn tweede regenboogtrui bij de beloften, een shirt dat hij ook volgend jaar wil tonen in de categorie onder de 23.

Sven Nys, Bart Wellens, Zdenek Stybar, Lars van der Haar en nu ook Eli Iserbyt: de crossers die tweemaal wereldkampioen werden bij de beloften. Mooi rijtje om deel van uit te maken, en al zeker als je beseft dat Eli volgend jaar nóg een kans heeft om een extra wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen bij de renners onder de 23 jaar.

In Valkenburg liet hij geen spaander heel van de concurrentie. Eli ging na een snelle start van uittredend kampioen Joris Nieuwenhuis al snel naar de kop van de koers, voerde daar de forcing, en ging met een halve minuut voorsprong naar de eindstreep. Tijd genoeg dus om op de streep een vingertje op de mond te leggen, richting alle criticasters die concurrent Tom Pidcock al vooraf op één hadden geplaatst.

"Ik zat van bij de start goed in de race. Het ging heel goed, van in het begin. Dat toont dat ik in een echt goede vorm zit, en dat ik verbeter tijdens het seizoen. Daar ben ik heel blij om", analyseerde hij tijdens de persconferentie. "Op deze manier winnen, dat had ik niet verwacht. Ik dacht wel dat ik er heel dicht bij zou zijn, zeker op dit soort parcours. Dit was héél, héél zwaar en technisch. Iets voor een echte crosser, en ik had bij de profs in Overijse al gezien dat ik heel goed ben op dit soort parcours. Daardoor was ik erg relaxed voor de start."

Het is nog vroeg dag om te spreken over de kalender van Eli voor volgend jaar, maar normaal gezien zal hij dan opnieuw geregeld in de categorie onder de 23 jaar aantreden: "Dit jaar deed ik 20 wedstrijden bij de elites, en 20 bij de beloften. Dat was op mijn leeftijd genoeg bij de elite, denk ik. Ik denk dat het beter is om deze trui nog een winter te tonen bij de beloften, en meer plezier erin te hebben. Het worden harde duels, als Pidcock een heel seizoen gaat crossen. Ik ben nog niet klaar voor een volledig seizoen bij de elites, maar misschien doe ik er wel wat meer. We zien wel hoe goed ik evolueer in het wegseizoen."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: