Eli toont zich in VS, 1-2-3 in Illnau

Het eerste van twee buitenlandse weekends op rij zit erop. Nadat Laura Verdonschot, Dieter Vanthourenhout en Thomas Joseph alle plaatsen van het podium hadden bezet in het Zwitserse Illnau, kon Eli Iserbyt onze kleuren tonen in de wereldbekermanche in Waterloo.

Vier van onze renners maakten de reis richting VS voor de twee openers van de Wereldbeker. Voelde Eli Iserbyt (foto Photopress.be) zich vrijdag in de generale repetitie in Waterloo na de lange verplaatsing nog niet al te best, dan kwam hij zondagavond Belgische tijd een stuk beter voor de dag: Eli kon lange tijd zijn wagonnetje aanhaken bij een kopgroep van zeven. Toen die in stukken versplinterde, reed hij naar de zevende plek. En dat als belofte tussen de elites, want in de VS staan geen aparte wereldbekermanches U23 gepland. Kevin Pauwels was 12de, Alicia Franck 26ste, terwijl Michael Vanthourenhout opgaf.

Wie niet naar de VS trok, stond zondag aan de start in de UCI-cross in het Zwitserse Illnau. Laura Verdonschot kon er een pakketje van 40 UCI-punten én een dosis vertrouwen opdoen door bij de start al weg te rijden van Nikki Harris en met een voorsprong van zo'n halve minuut solo naar de zege te snellen. Bij de mannen-elite was er eentje te sterk voor ons: David van der Poel reed in de tweede wedstrijdhelft weg uit een kopgroep met ook Dieter Vanthourenhout en Thomas Joseph. Onze twee West-Vlamingen wisten wel respectievelijk plaatsen 2 en 3 te bezetten.

Voor Laura was Illnau de eerste van twee buitenlandse verplaatsingen. "Vrijdag rijd ik normaal ook in het Tsjechische Unicov. Rijd ik ook daar top drie, dan heb ik meer UCI-punten dan sommige vrouwen in de Amerikaanse wereldbekers. Die punten zijn ook wel belangrijk voor mijn startpositie in de Wereldbeker, want door mijn minder seizoen van vorig jaar ben ik wat weggezakt in de UCI-ranking. Maar het belangrijkste is het goede gevoel dat ik had op een lastig rondje met hoogteverschil en heel veel wind. Vorig jaar was ik niet goed aan het seizoen begonnen, dus dit doet deugd. Al voel ik wel dat dit nog maar mijn tweede cross was na twee maanden buiten competitie."

Belofte Tijl Pauwels tot slot werd na een lekke band zesde in een modderig Hoboken.

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: