Eli wint in Loenhout, Michael toont zich

We konden met een behoorlijk goed gevoel terugkeren van de manche voor de DVV Trofee in Loenhout: Eli Iserbyt soleerde naar beloftewinst, Laura Verdonschot bevestigde bij de vrouwen, en aan het eind van de dag kon Michael Vanthourenhout zich tonen.

Dat de DVV Verzekeringen Trofee hem ligt, bewees Eli Iserbyt dus ook in de Azencross in Loenhout. Onze Europese kampioen won er zijn vijfde manche van dit regelmatigheidscriterium, en deze keer moest hij er voorbij Tom Pidcock. Zijn Britse opponent ging vroeg in de wedstrijd naar de leiding met zijn ploegmaat Thijs Aerts, maar Eli wist de kloof te dichten én de twee achter te laten. Vooral in de modder maakte hij veel indruk. "In de diepe modder aan de brug en de materiaalpost heb ik vandaag het verschil kunnen maken. Ik ben blij dat ik mijn verlies van Zolder vandaag heb kunnen rechtzetten", blikte Eli terug.

In de stand van de DVV Trofee heeft Eli nu een voorsprong van 6'49" op Yannick Peeters en 9'35" op Thomas Joseph, die na een valpartij en een lekke band veertiende werd in Loenhout. Jarne Driesen was 20ste, Tijl Pauwels 25ste. In de wedstrijd voor vrouwen bevestigde Laura Verdonschot haar sterke wedstrijd van Zolder. Ze pakte net als dinsdag een zevende plek in een sterk bezette cross.

In de laatste wedstrijd van de dag, die voor mannen-elite, stak Michael Vanthourenhout de neus aan het venster. Hij trok na drie ronden de wedstrijd open, reed even aan de leiding, maar werd nadien afgelost door Mathieu van der Poel die aan een nieuwe zegerush begon. Michael werd uiteindelijk vijfde: "Van bij de start zat ik goed voorin de wedstrijd. Dat moest ook, op dit parcours. Ik voelde me veel beter dan dinsdag in Zolder en vond ook een parcours dat me ligt. Omdat het dreigde stil te vallen en er zo volk kon terugkeren uit de achtergrond, versnelde ik. Maar Mathieu ging snel over me. Ik probeerde even om te volgen, maar ik voelde meteen dat hij te snel ging. Net als Wout van Aert en Toon Aerts. Ik had even een slechte ronde."

Kevin Pauwels beleefde geen hoogdag in eigen streek: in een wedstrijd waar hij al vaker kreeg af te rekenen met rugpijn werd hij dertiende. Dieter Vanthourenhout volgde twee plekjes verderop.

(Foto's Photopress.be - foto Eli: DVV Verzekeringen Trofee)