Elite ploetert naar 5, 6 en 7 in Zeven

Het succes van onze jongeren verderzetten met een podiumplek zat er voor onze eliterenners in Zeven niet in. Met plaatsen 5, 6 en 7 moesten ook zij niet ontevreden naar huis.

Toen de eliterenners aan hun Duitse wereldbekermanche moesten beginnen, was het parcours tot één grote modderpoel herschapen. Prehistorische taferelen die Klaas Vantornout ertoe hadden aangezet om in laatste instantie toch te beslissen naar Zeven af te zakken. Niet zonder succes, want ondanks zijn verre startpositie bolde onze West-Vlaamse modderduivel na een indrukwekkende slotronde nog als zevende over de streep. Hij kreeg in die laatste ronde zowaar nog ploegmaats Michael Vanthourenhout (vijfde) en Kevin Pauwels (zesde) in het vizier.

Op een ondergrond die absoluut de zijne niet is, kon Kevin dus toch één van zijn betere uitslagen van de voorbije crossen neerzetten. En dat stemde hem tevreden: "Tijdens de verkenning viel het nog wel mee met de modder, maar in de wedstrijd was het veel meer lopen. Ik ben tevreden dat ik dan toch één van mijn betere crossen rijd van de voorbije weken. Ik kwam stilletjes aan terug in de strijd voor de derde plek, tot ze in dat groepje gingen versnellen en ik terugzakte. Op het einde kreeg ik ook veel last in de rug. Ik geraakte door de verzuring in mijn rug amper nog boven op de klimmetjes, dus ik weet niet of ik morgen goed zal kunnen presteren in Hamme."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: