Focussen op wat komt na ontgoochelend BK

Beteuterde gezichten bij ons na het BK in Koksijde. Zowel onze mannen-elite, vrouw als beloften konden niet brengen wat ze ervan hadden verwacht. "Snel vergeten en kijken naar de volgende crossen", blijft ploegleider Gianni Meersman strijdvaardig.

Ziektekiemen, enkele wedstrijdincidentjes en een minder goed gevoel in het zand: het zorgde ervoor dat onze renners zonder podiumplekken terugkeerden van Koksijde. Bij de mannen-elite werd Michael Vanthourenhout door een koprol in het zand teruggeslagen tot bij ploegmaat Kevin Pauwels. Een remonte bracht Michael terug naar plek 6. Kevin, wiens rug opnieuw moeite had met het Koksijdse zand, werd nog 8e. Klaas Vantornout eindigde na een rotstart als 12de, Dieter Vanthourenhout moest door dubbele materiaalpech een goed resultaat uit handen geven en Eli Iserbyt vond nooit z'n draai in het zand en gaf op.

Helaas konden de BK's voor vrouwen en beloften niet voor verzachting zorgen. Laura Verdonschot leek in de eerste ronde nog even voor een herhaling van het BK in Oostende te kunnen zorgen, maar voelde naar eigen zeggen meteen dat het vierkant draaide door de ziektekiemen waarmee ze al een tijdje kampt. Ze moest in de slotronde de bronzen medaille uit handen geven en werd vierde. Bij de beloften werd Thomas Joseph afgeremd door ziekte. Hij zakte na een goed begin stelselmatig weg naar de elfde plek. Gianni Siebens werd 13e, Tijl Pauwels 22e, Jarne Driesen 23e en Arno Debeir gaf op met een pijnlijke rug.

Een minder BK, dat kan de komende crossen uiteraard weer rechtgezet worden. Morgen in Otegem, maar vooral ook in de wereldbekermanches van Nommay en Hoogerheide, en het WK in Valkenburg. Stuk voor stuk omlopen die ons duidelijk beter liggen dan het zand van Koksijde. En daar moeten we ons nu meteen op gaan richten, zegt ploegleider Gianni Meersman: "Het is nu zaak hard te blijven verderwerken, dit zo snel mogelijk te vergeten en vooruit te kijken naar de volgende cross. Ik denk dat iedereen qua training goed bezig is. Ik zag ook dat Michael bleef vechten vandaag, zijn kop niet liet hangen. Dat was positief. En aan de conditie van Eli moeten we geen moment twijfelen. Kijk maar naar de cross die hij vorige week in Leuven reed. Dit is gewoon een heel specifiek parcours, dat je kan of niet. De volgende crossen zijn anders."

(Foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: