Fraai einde op Citadel van Namen

De Citadel van Namen: absoluut geen onbekend terrein voor veldrijders. Op de laatste dag van de Ronde van Namen zorgden Dieter Vanthourenhout en Thomas Joseph er voor ereplaatsen.

Nadat we drie dagen op rij in de aanval trokken in het eerste deel van de Ronde van Namen, stond daags voor de slotetappe naar de Citadel nog een tijdrit op het programma van onze drie resterende deelnemers. Niet meteen de specialiteit van onze veldrijders, en dat bleek. Op een verre 39ste plek was Dieter Vanthourenhout daags na zijn aanval onze beste vertegenwoordiger in de tijdrit. Daarmee slaagde onze West-Vlaming er toch in om op te klimmen van de zestiende naar de twaalfde plek in het klassement.

Wat op zondag volgde, was meer spek naar de bek van onze jongens: een heuvelachtige etappe met aankomst bovenop de kasseitjes van de Citadel van Namen. Een groepje van vier, zonder één van onze renners, slaagde er in de finale in om weg te rijden van het peloton. Dat peloton werd tijdens de opeenvolging van hellingen stevig uitgedund, tot uiteindelijk een tachtigtal renners. In de sprint van die groep zorgden Dieter (zevende) en Thomas Joseph (twaalfde) opnieuw voor enkele fraaie ereplaatsen. Met zijn twaalfde plek zorgde Dieter ook voor een ereplaats in de eindstand. Ook Angelo De Clercq haalde ondanks een moeilijk slot de finish.

De Ronde van Namen was meteen ook de laatste rittenwedstrijd van ons zomerprogramma. Binnenkort volgen de traditionele veldritstage in de Ardennen, nog enkele eendagskoersen, en op 11 september al wordt de winter in gang geschoten in Geraardsbergen! Volgende week blikt sportief coördinator Mario De Clercq nog eens terug op de voorbije maanden.

Uitslag tijdrit:

1. Laurens Sweeck
39. Dieter Vanthourenhout op 59"
44. Thomas Joseph 1'06"
102 Angelo De Clercq 2'12"

Uitslag slotrit:

1. Rob Ruijgh
7. Dieter Vanthourenhout op 42"
12. Thomas Joseph z.t.
115. Angelo De Clercq 9'32"

Eindstand:

1. Laurens Sweeck
12. Dieter Vanthourenhout 1'33"
36. Thomas Joseph 2'40"
65. Angelo De Clercq 12'38"

Foto's tijdrit met dank aan www.cyclingeye.com/Patje Cosyn

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: