Geen topdag in Spa-Francorchamps

Het F1-circuit van Spa-Francorchamps was een harde noot om kraken voor Marlux - Napoleon Games. De vierde plek van Kevin Pauwels was ons beste resultaat van de dag.

Met amper drie renners waren we afgezakt naar de Ardennen, want door omstandigheden waren de broertjes Michael en Dieter Vanthourenhout (geen contract voor de Superprestige, morgen zondag wel aan de start in Mol), onze nieuwkomer Alicia Franck (deze week aangereden door een auto en nog wat op de sukkel met de knie) en belofte Thomas Joseph (na ziekte terug aan het opbouwen in Spanje) er niet bij.

Bovendien werd Eli Iserbyt, onze enige vertegenwoordiger bij de beloften, uitgeschakeld door een lekke band en ademhalingsproblemen. Hij haalde de finish niet. In de elitewedstrijd werden we vertegenwoordigd door de twee meest ervaren rotten in ons team: Kevin Pauwels en Klaas Vantornout. Maar meeknokken voor de overwinning, dat lukte hen niet. Kevin werd na Van Aert, Van der Poel en Aerts vierde, Klaas volgde als negende.

Kevin had na een slechte start nooit de kop van de koers teruggezien: "Ik slipte bij het vertrek op een ijsvlek", vertelde hij nadat hij zijn ijskoude vingers terug had opgewarmd. "Daardoor miste ik de eerste groep. Ik haalde nog renners in, maar ik had niet dezelfde goeie dag zoals in Zeven. Ik was niet slecht, maar ook niet goed. Op bepaalde plaatsen zag ik Toon nog voor me uitrijden, maar ik ben nooit echt kort bij die derde podiumplek gekomen."

Klaas kon pech inroepen voor zijn minder resultaat: "Tweemaal reed ik net na de post lek. De eerste keer hing ik nog bij de kopgroep. Op de Raidillon kon ik nog net volgen op mijn lekke band, maar nadien stond ik helemaal lek. En later had ik opnieuw een lekke band. Jammer dat ik zoveel tijd verloor, want ik voelde me redelijk goed."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: