Geen uitschieters in pechrijk Gieten

Gieten: de plek in het noorden van Nederland is ons helaas al jarenlang niet goed gezind. Ook dit jaar helaas niet tijdens de opener van de Superprestige, want onder meer door pech zat een herhaling van de sterke cross in Lokeren er niet in.

Laura Verdonschot had daags na haar tweede plek in Lokeren een offday in Gieten, die haar uiteindelijk tot opgave dwong. Bij de mannen kregen we helaas ook twee DNF's achter de naam: Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt hadden allebei materiaalpech. Drie renners in de top tien werden er daardoor maar eentje: Kevin Pauwels, die na een slechte start ronde per ronde beter in de wedstrijd kwam en in de slotronde nog richting de achtste plek reed.

Dieter Vanthourenhout voelt zich al enkele dagen ziekjes, en kon daardoor net als Alicia Franck en Thomas Joseph niet starten. Voor beloften was er geen afzonderlijke wedstrijd, vandaar geen Arno Debeir of Tijl Pauwels.