Gemengde gevoelens in Bogense

Laura Verdonschot kon dankzij haar negende plek en winst bij de beloften met de glimlach naar huis uit Bogense. Voor de rest van de ploeg verliep de Deense wereldbekermanche wat minder goed.

Vorige week in Gavere reed ze zich nog vast in de modder, maar in Bogense kon Laura Verdonschot de stijgende lijn verderzetten die ze voor Gavere had getoond. Het leverde onze Limburgse tussen de verzamelde wereldtop uiteindelijk de negende plek op. Toch mocht ook Laura op het podium: net als in Koksijde was ze de beste renster onder de 23 jaar. Bij de mannen-beloften eindigden we net niet op 1: enkel Tom Pidcock was eerder aan de streep dan onze Europese kampioen Eli Iserbyt, die niet al te best startte, nadien nog enkele foutjes maakte, maar verder gelijkaardige tijden klokte als zijn Britse opponent. Thomas Joseph eindigde door een mindere dag een eind buiten de top tien op de zeventiende plaats.

Voor onze mannen-elite kon de positieve evolutie van de voorbije weken helaas niet worden getoond in Bogense. Kevin Pauwels vertrok het best van onze drie vertegenwoordigers, maar kon die goede uitgangspositie niet vasthouden. De start van Michael Vanthourenhout liep helemaal in de soep en door enkele incidentjes zakte hij in de openingsronde nog verder weg. Hij kon nadien nog terugkeren tot bij Kevin, maar meer helaas ook niet. Michael en Kevin finishten als negende en tiende. Dieter Vanthourenhout ten slotte werd negentiende.

Ploegleider Gianni Meersman weet waar het vooral is misgelopen voor ons: "De start. Die is op dit parcours belangrijk. Michael had zeker goeie benen, want toen hij alleen reed, fietste hij bijna zo snel als Mathieu van der Poel op kop. Maar na een paar honderd meter was het voor Michael eigenlijk al voorbij. Ook de start van Eli kon beter. Kevin vertrok wel goed, maar zakte daarna terug. Op het eind reed hij wel nog een snelle slotronde", zag Gianni in het Deense havenstadje dat volgend jaar decor is van de wereldkampioenschappen veldrijden.

Klaas Vantornout kwam niet aan de start in Bogense: hij besloot te passen voor de verplaatsing om zich thuis met hard trainingswerk voor te bereiden op de volgende wedstrijden.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: