Goed collectief maar geen top-10 in rit 1 Luik

Op dag 1 van de Ronde van Luik koersten onze renners goed mee. Toptienplaatsen leverde dat op de streep in Lontzen echter niet op.

De eerste etappe van de Ronde van Luik, net geen 150 kilometer lang, kende een snelle beginfase. Ook onze renners zaten niet stil, want onder meer Dieter Vanthourenhout en Kevin Pauwels schoven mee met aanvalspogingen. Uiteindelijk kwamen ze zo in een koppeloton van zo'n zeventig renners terecht, want Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Yorben Van Tichelt kwamen aansluiten met tientallen anderen. Twee renners van de Cibelploeg reden nog uit die groep weg, en achter hun rug werd bergop gespurt voor de derde plek. In die sprint plaatste Dieter zich als onze eerste vertegenwoordiger op de 20ste plek.

Geen dichte ereplaatsen dus, maar ploegleider Danny De Bie is zeker niet ontevreden: "De uitslag wijst er niet op, maar onze renners reden een goeie koers en maakten op Klaas Vantornout na allemaal deel uit van dat eerste peloton. In de finale hebben ze zich nog op de kop van het peloton gezet om de twee vluchters terug te halen, maar dat is niet gelukt. Morgen wacht een lastige rit doorheen de Ardennen met finish in Aywaille", aldus Danny. Ook Klaas Vantornout haalde in zijn rentree na twee maanden inactiviteit (omwille van wat gesukkel met de schildklier) probleemloos de finish in Lontzen, zij het in een achtervolgend peloton.

Uitslag rit 1

1. Kevin De Jonghe (Cibel), de 149,7 km in 3u31'02"
20. Dieter Vanthourenhout op 21"
27. Kevin Pauwels
56. Michael Vanthourenhout
61. Eli Iserbyt
66. Yorben Van Tichelt
135. Klaas Vantornout op 17'50"

(Archieffoto Davy De Blieck)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: