Goed maar net niet op dag 1 van WK in Bogense

Goed maar net niet: de teneur voor onze renners op dag 1 van het WK in Bogense. Eli veroverde zilver, Denise pakte net naast podium, Laura net naast top-10, en Ryan verloor terrein door een lekke band.

Met plek 2 voor Witse Meeussen van onze opleidingsploeg Callant - Doltcini waren de wereldkampioenschappen voor ons gestart met een zilveren medaille. Dankzij Eli Iserbyt werden dat er twee. Eli streed bij de -23-jarigen als een duiveltje in een wijwatervat, liet in de beginfase flink de spierballen rollen, maar liep tegen één concurrent aan die een maatje te groot was: Tom Pidcock. Eerstejaars Ryan Kamp stak de neus aan het venster door even op plaats drie te gaan rijden, maar werd toen teruggegooid door een lekke band. Hij finishte toch nog als zevende.

In z'n reacties na afloop van zijn allerlaatste beloftecross was Eli eerlijk: "Ik kon net niet genoeg power ontwikkelen op de lange, snelle stroken. Ik miste net die versnelling. Dat hij op één ronde een heel stuk van me wegreed, zegt voldoende dat hij vandaag beter was. In de laatste ronden had ik wel weer een beter gevoel en kon ik iets dichter komen, dus mocht de cross misschien wel iets langer duren. Ik ben blij hoe het voor mij is gelopen in de beloftecategorie, het is nu zaak om vooruit te kijken en te werken naar de toekomst."

Bij de vrouwen was Denise Betsema van bij de start bij de pinken. Denise toonde zich één van de actiefste rensters van de dag, maar had geen antwoord klaar toen de oude en nieuwe wereldkampioene Sanne Cant in de finale ging versnellen. Na een lastige laatste ronde net naast het podium pakken, dat deed Denise naar eigen zeggen 'balen als een stekker'. "Toch wel een beetje een foutje dat de Nederlandse ploeg het gat kwam toerijden toen ik en Sanne een gaatje hadden. Misschien heb ik in het begin van de wedstrijd ook wel een beetje te veel gegeven: het kwam door de wind toch wel op kracht aan vandaag, en die heb ik een beetje verspild de eerste rondes."

Laura Verdonschot kon na een slechte start elfde worden in haar eerste elite-WK, en dat tussen de grote namen. Het doet haar met goeie benen en een positief gevoel terugreizen naar Limburg.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: