Goeie benen, maar te veel pech in Diegem

Een derde plaats voor belofte Thomas Joseph en een vierde voor Laura Verdonschot: onze opstekers in Diegem, want onze mannen-elite hadden te veel pech om hun goede benen te verzilveren.

Aangezien Eli Iserbyt in de Superprestige bij de elite aantreedt, leek het alsof we in Diegem geen aanspraak zouden kunnen maken op de zege bij de beloften. Verkeerde inschatting, want Thomas Joseph werd derde op amper negen seconden van winnaar Tom Pidcock. Een opsteker voor onze West-Vlaming, die de laatste crossen niet van pech gespaard bleef. "Eindelijk eens een cross zonder pech. Er zat weer beterschap in ook. En een parcours dat me redelijk goed ligt. Als je ziet hoe dicht ik bij Pidcock finish, mag ik tevreden zijn", geniet Thomas, die drie dagen op rij croste. "Ik wilde hier een harde week van maken. Om hopelijk straks de compensatie te hebben op het BK." Jarne Driesen werd vijftiende, Gianni Siebens negentiende.

Bij de vrouwen bevestigde Laura Verdonschot haar goeie comeback van Zolder en Loenhout met een vierde plek. Het vuistje op de streep toonde haar voldoening. "Blij dat ik hier nog vierde word: dit is niet de makkelijkste cross. Normaal is dit niet echt mijn omloop, omdat ik kracht mis. De eerste twee ronden mis ik de aansluiting: dan kon ik gewoon niet mee. Maar daarna heb ik een goeie cross gereden. Ik ben blij dat ik progressie voel. Er komen nog heel mooie crossen aan, en ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken zonder ziek te worden. Dan ziet het er nog mooi uit voor de komende maanden", klonk Laura hoopvol.

Bij de eliterenners tot slot werd de laatste cross van 2017 een typevoorbeeld van de voorbije maanden: heel veel pech. Onze jongens hadden wél de benen om een sterke wedstrijd te rijden, maar niet het geluk. "Michael Vanthourenhout reed heel snel, maar hij reed lek. Nadien stootte hij ook nog zijn knie. Kevin Pauwels viel over twee anderen en moest van ver terugkeren. Eli Iserbyt reed lek en kwam ten val. Dieter Vanthourenhout reed tweemaal lek", vat Mario De Clercq onze pechcross samen. De resultaten: Kevin werd zesde, Michael elfde, Eli en Dieter finishten niet.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: