Grijze prestaties in grijs Otegem

Daags na het Belgisch kampioenschap slaagden we er in een miezerig Otegem niet in om voor kleur te zorgen. Klaas Vantornout reed naar de zesde plek en was daarmee onze beste vertegenwoordiger.

Kevin Pauwels (15e) kwam nooit in het stuk voor door pijntjes aan de ribben en de rug, Michael Vanthourenhout ( 16e) zakte na een sterke beginfase ver terug, Dieter Vanthourenhout en Angelo De Clercq haalden de finish niet, Eli Iserbyt (11e) slaagde er niet in weg te rijden uit een ruime achtervolgende groep achter winnaar Mathieu van der Poel en Alicia Franck (tiende) beleefde een moeilijke dag bij de vrouwen. Een goed BK kreeg dus geen vervolg in de traditionele 'Herkansing' in het West-Vlaamse Otegem. Klaas Vantornout presteerde nog het best door in het spoor van Wout Van Aert als zesde over de streep te bollen.

"Als je in dit deelnemersveld zesde kan worden, dan mag je niet klagen", blikte Klaas terug op zijn cross. "Ik had een deftig gevoel, een hele goeie dag, beter dan gisteren. Al had ik op het BK ook wel een tijdje een goed gevoel. Maar ik startte toen heel slecht, en maakte te veel fouten in het zand. Maar ik moet eerlijk zijn en toegeven dat een medaille er toch niet in zat op dat BK." De komende crossen kan Klaas zich nog proberen in beeld te rijden voor het WK. "Op basis van mijn eerste maanden had ik recht op een selectie, op basis van december niet. De komende wedstrijden geef ik alles, en dan zien we wel of die selectie er nog in zit. Ik geef ze alleszins niet zomaar uit handen."

Klaas hield aan zijn zesde plek trouwens ook de trui van West-Vlaams kampioen bij de eliterenners met contract over. Een folkloristische traditie die in Otegem sinds jaar en dag in stand wordt gehouden. Ook Eli moest datzelfde podium op als derde West-Vlaamse prof.

( Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: