Heel veel reden tot vieren voor Jurgen in zijn Ambiancecross

Veel volk, lovende commentaren en uitmuntende prestaties van onze renners: wedden dat onze manager Jurgen Mettepenningen zaterdagavond goed gaat slapen na de eerste editie van de Ambiancecross in Wachtebeke?

De winst van Denise Betsema bij de vrouwen en de tweede plek voor Michael Vanthourenhout bij de mannen waren de exponenten van een bijzonder sterke collectieve prestatie van onze ploeg in Wachtebeke. Elk van onze renners plooide zich duidelijk nog eens extra dubbel voor onze manager, en dat leverde een waslijst mooie resultaten op.

Denise zorgde voor extase bij de vrouwen, door eerst de wedstrijd in een vaste plooi te gooien en door dan Alice Maria Arzuffi te kloppen in de sprint. "Supermooi om in mijn derde cross voor de ploeg de thuiscross te kunnen winnen. Ik merkte vandaag ook dat er meer aanmoedigingen waren. Dat geeft je nog iets extra's. Je gaat er nog harder door fietsen. Ik trok door toen ik merkte dat er een klein gaatje achter me was gevallen. Enkel Alice kon nog aansluiten. In de laatste ronde zat ik er een beetje doorheen en heb ik een beetje geprofiteerd, maar een sprint met zo'n lange aanloop naar de finish is m'n sterke punt."

Michael kon stevig weerwerk bieden tegen Mathieu van der Poel in de strijd voor winst. De Europese kampioen bleek een maatje te groot, maar algehele tevredenheid uiteraard voor plek 2: "Ja, ik ben content. Ik voelde wel dat Mathieu iets beter was. Op de rechte stroken heeft hij meer kracht. Ik kon wat tijd terugnemen op de balken, maar de zege zat er net niet in. Het is plezant rondrijden met deze conditie. Hopelijk kan ik dat morgen nog eens tonen. Ik heb in Koksijde een klassement te verdedigen. Al ben ik vandaag wel redelijk diep geweest. Als je goede benen hebt en redelijk vlot voorop geraakt met twee, dan geef je alles voor de zege."

Zoals gezegd: ook onze andere prestaties waren ronduit goed. Wereldkampioen Wout van Aert moest een stevige sprint uit de kuiten duwen om Eli Iserbyt (vierde) van het podium te houden. Ook Dieter Vanthourenhout (achtste) en Kevin Pauwels (tiende) haalden top tien. Thomas Joseph werd 13e, Arno Debeir 18e. Laura Verdonschot werd in de sterk bezette vrouwenwedstrijd zevende.