Hoogerheide: ziekte remt ons af, maar Eli wint

Geen Michael Vanthourenhout en Laura Verdonschot, en geen topfitte Denise Betsema: ondanks de ziekte van enkele van onze uithangborden gaven we toch alles in Hoogerheide. Het zorgde voor beloftewinst voor Eli en een elfde plek voor Dieter.

De leukste momenten beleefden we - ondanks het hondenweer - in de voormiddag van de slotmanche van de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. Junior Witse Meeussen van onze opleidingsploeg Callant - Doltcini zette de spreekwoordelijke kers op zijn taart door eindwinst te bekronen met een derde zege. Eli Iserbyt kon bij de -23-jarigen onmogelijk nog de Wereldbeker winnen, maar reed wel solo naar de dagzege. Ryan Kamp werd na een incidentrijke start 16de, Anton Ferdinande 21ste.

Na afloop dook een klappertandende Eli recht de interviewtent in om een heteluchtblazer op te zoeken. "Finishen was vandaag misschien wel lastiger dan winnen, zeker in de twee laatste ronden", grijnsde Eli, in het eindklassement nog tweede. "Eerst geraakte ik niet echt in m'n ritme door koude op de benen. En de laatste ronden was ik een beetje onderkoeld. Maar ik ben blij met deze zege en ik weet dat ik goed ben. Ik kan met een gerust gemoed naar Denemarken afzakken: ik denk dat het daar een mooi duel wordt."

Die andere prestatie die ons kon plezieren, was de elfde plek van Dieter Vanthourenhout bij de eliterenners. Geen uitschieter die veel media-aandacht zal krijgen, wel één van de fraaiste prestaties van de oudere broer van onze afwezige kopman. "Jammer dat ik juist nog de top-10 mis, maar ik denk dat ik zeker tevreden mag zijn. Gisteren was ik heel slecht, ik was deze week ook wat ziek, dus ik dacht dat het vandaag niet voor mij zou zijn. Maar ik voelde meteen dat ik hele goede benen had en schoof geleidelijk aan naar voor, zonder me op te blazen." Kevin Pauwels, niet hersteld na zijn winst in Zonnebeke, werd 19de.

Bij de vrouwen zagen we een prima beginfase van Denise Betsema. Maar Denise, deze week slachtoffer van een stevige verkoudheid, zakte nadien stilletjes terug naar plaats 7. Laura Verdonschot kwam zelfs niet aan crossen toe. Laura sukkelt al een tijd met de gezondheid, deed wel nog een verkenning op het parcours, maar daarbij voelde ze zich zo slecht dat nadien in samenspraak met de ploegleiding werd beslist om niet te starten.

Michael Vanthourenhout moest na zijn allergische reactie van zaterdag thuis de cross bekijken. Michael evolueert positief, maar was vandaag nog niet helemaal hersteld van wat er gisteren is gebeurd. Hij sliep nog veel, trainde nog niet, maar de bedoeling is wel om morgen maandag de training opnieuw op te starten. Dubbel pech voor Michael: door zijn forfait zakt hij van plaats vier naar acht in de eindstand van de Wereldbeker.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: