Incident houdt Klaas niet van podium in Zonnebeke

Leuk om met Klaas Vantornout nog eens één van onze jongens op het podium van een profcross te zien staan. Toch zat er in Zonnebeke meer in, zonder een incident in de materiaalpost.

Modder troef, zaterdag tijdens de Kasteelcross in Zonnebeke. Modder, dan denk je aan Klaas Vantornout. Zeker zaterdag, want de meeste grote namen uit het veldrijden waren al afgezakt naar de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay. In Zonnebeke hadden we vijf starters. Eli Iserbyt kon zich in de eerste wedstrijdhelft tonen, maar zakte nadien weg. Klaas deed een uur lang goed mee en werd uiteindelijk derde.

Maar er zat meer in. “Langs de ene kant ben ik blij met die podiumplek. Langs de andere kant ben ik ontgoocheld, want ik had zeker mee kunnen doen voor de zege. Ik zat de hele tijd goed in koers, zonder krachten te verspillen. Maar ik verloor veel plaatsen en seconden in de materiaalpost, toen er fietsen in elkaar haakten. Dat op het moment dat ze voorin wegreden. Als ik zie hoe dicht ik de laatste ronde nog bij de twee leiders kwam…”

Dieter Vanthourenhout werd twaalfde, Eli veertiende. In hun spoor finishten beloften Gianni Siebens (vijftiende) en Jarne Driesen (zestiende). Alicia Franck kon in haar tweede wedstrijd van haar comeback al een stap vooruit zetten, wat haar de elfde plaats opleverde.