Jongeren schitteren ondanks modder van Zeven

Onze jongeren toonden in het Duitse Zeven opnieuw hun talent: we wonnen tweemaal bij de beloften, deden dat ook bij de junioren, én we hebben nu twee wereldbekertruien in onze rangen.

In de volgende wereldbekermanche in Zolder ruilt Eli Iserbyt zijn Europese kampioenentrui voor een wit-rood exemplaar als leider in de Wereldbeker. In Zeven reed Eli met overmacht naar de zege. "Dit was een koers waar iedere renner zijn eigen tempo moest rijden. In de tweede ronde kwam ik alleen te zitten en pakte ik 15-20 seconden voorsprong. Nadien was het technisch zo goed mogelijk proberen verder te rijden en in de laatste ronden al een beetje energie over te houden voor morgen, want dan moet ik om 12u alweer crossen in Hamme. Veel recuperatie zit er niet in", aldus Eli, die in Hamme zijn leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee verder hoopt uit te bouwen.

Thomas Joseph maakte het succes bij de mannen-beloften compleet door als derde te finishen. Na Zonhoven een tweede podiumplek voor onze West-Vlaming, die niets liever heeft dan modderomlopen als die in Zeven. Het succes voor onze beloften was een vervolg op wat bij de juniores was gebeurd: daar reed onze toekomstige rekruut Pim Ronhaar naar zijn tweede wereldbekerwinst van het seizoen, en daarmee veroverde onze eerstejaars het wereldbekertruitje terug. Ook de twee andere eerstejaarsjuniores van Lares - Doltcini, Luke Verburg en Witse Meeussen, finishten trouwens in de top tien in Zeven.

Het laatste succes voor onze talentvolle jongeren kwam er dankzij Laura Verdonschot. Ondanks de vele blubber - absoluut niet haar meest geliefde ondergrond - werd ze tiende tussen de top van het vrouwenveldrijden, en daarmee was ze opnieuw de beste belofte. "Ik was met een bang hartje gestart, omdat ik weet dat een parcours als dit meestal te zwaar voor me is. Maar dat ik dan toch dit doe, bewijst dat de conditie blijft verbeteren, denk ik. In de laatste ronde kon ik nog de top tien binnenkomen door weg te rijden van m'n groep. Op mijn leeftijd is een tiende plaats op zo'n parcours niet vanzelfsprekend." In de Wereldbeker voor rensters onder de 23 jaar schuifelt Laura beetje bij beetje dichter bij de leidersplaats, ondanks haar forfait voor de Amerikaanse manches.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: