Jongeren tonen zich in Koksijde

Dankzij onze jongeren klommen we in Koksijde een paar keer het podium op. Na wereldbekerwinst voor onze junioresploeg was Eli Iserbyt derde bij de beloften en Laura Verdonschot primus bij de rensters onder de 23 jaar.

Gisteren moest hij door ziekte nog afzeggen voor Boom, vandaag kon Eli Iserbyt wel starten in Koksijde maar voelde hij zich nog steeds niet helemaal de oude. Toch maakte hij een kanonstart en reed hij enkele ronden solo aan de leiding. Maar toen gingen twee renners op en over onze West-Vlaming, en moest hij zich uiteindelijk nog reppen om de derde plaats veilig te stellen. "Ik ben tevreden dat ik dat nog vast kon houden. Sinds woensdag ben ik een beetje ziek. Een pijnlijke keel, slijmen in mijn neus, hoofdpijn, ... Halfweg de koers kreeg ik ook weer last van slijm. Ik moest toen ook mijn eigen tempo zoeken, en dat lag iets te laag naar mijn goesting. Maar kan ik volgende week dit tempo van de eerste ronden de hele koers blijven aanhouden, dan ben ik weer in orde", denkt Eli. Thomas Joseph werd tiende, Tijl Pauwels na een rotstart 22ste.

Tussen de eliterensters reed Laura Verdonschot naar een vijftiende plek, en daarmee was ze de beste renster onder de 23 jaar en mocht ze ook het huldigingspodium op. Leuk, al was de belangrijkste vaststelling dat Laura zich opnieuw iets beter voelde. "Toch de eerste drie rondes. Ik voelde me goed en deed goed mee. Maar de laatste twee rondes zat er niks meer op, daar moet ik eerlijk in zijn. Het is dus nog steeds niet zoals het moet zijn, maar er is wel beterschap en dat is het belangrijkste. Als ik die laatste twee ronden tegen het EK nog kan overbruggen, dan komt het goed", aldus Laura. Onze juniores hadden trouwens voor een klinkend begin gezorgd in Koksijde, met dank aan winst en de leiderstrui voor onze eerstejaars Pim Ronhaar.

Voor onze eliterenners kwam de kentering er helaas nog niet in Koksijde. Op een parcours dat het zijne niet is, streed Michael Vanthourenhout lang mee voor plaats vijf. Uiteindelijk werd hij achtste. Kevin Pauwels kwam onder meer door rugpijn niet verder dan een twaalfde plaats. Dieter Vanthourenhout kon dankzij zijn dertiende plek en de UCI-punten die daaraan vasthangen wel tevreden naar huis terug. En Klaas Vantornout ten slotte, die voelt stilaan beterschap na zijn ziekteperikelen en kwam als negentiende over de streep.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: