Kevin is terug: winst, maar ook 2 en 3 in Hasselt!

Best een emotionele dag voor ons team, zaterdag in Hasselt. Met dank aan Kevin Pauwels, die met winst in de Soudal Classic nog een keer kon schitteren na zovele successen tijdens de top van zijn carrière. Het perfecte ploegwerk van Eli Iserbyt (derde) en een fantastische laatste ronde van Denise Betsema (tweede) maakten het feest compleet.

Bijna van start tot leiding reed Kevin Pauwels aan de leiding in het Kapermolenpark van Hasselt. Het snelste weg in de start, dan twee ronden op kop, om even afgelost te worden aan de leiding door Eli Iserbyt. En die zette iets verderop Kevin op weg naar de zege door een gaatje te laten vallen en nadien de spreekwoordelijke deur zoveel mogelijk gesloten te houden in de achtervolging. Kevin maakte onbedreigd af met een voorsprong van ruim 20 seconden.

Bijna drie jaar na zijn laatste zege in Oostmalle mag Kevin zo voor de vierde keer zegevieren in Hasselt. “Dit is een parcours dat me blijkbaar heel goed ligt. Ook al verandert het hier af en toe. Ik had toch niet verwacht om te kunnen winnen. En zeker niet om zo snel weg te zijn. Ik weet niet hoe lang het geleden is dat ik won, maar het was tijd dat ik het nog eens kon. Ik ga nu nog een week goed trainen in Spanje. Hopelijk kan ik dit niveau dan goed aanhouden en komt er nog eens een zege bij.”

Eli won achter de rug van Jens Adams het duel voor plek 3 van Corné van Kessel. “In het begin had ik wat moeite met het parcours. Zeker met die berg aarde. Maar ik zag meteen dat Kevin heel goed reed en dat ik me op hem moest richten. Dan heb ik m’n werk gedaan door hem de beginkloof te geven. Het team stond voorop: we waren met een sterke ploeg en hebben een week samen getraind.” Dieter Vanthourenhout werd elfde, Thomas Joseph 18de en Arno Debeir 19de op 49 deelnemers.

Ei zo na was het twee op twee voor onze ploeg in Hasselt, want bij de vrouwen eindigde Denise Betsema op amper enkele seconden van winst. Denise was in de openingsronde weggeslagen uit het front van de wedstrijd door kettingproblemen, maar kon met een dijk van een remonte op en over alle achtervolgers gaan achter de rug van een solerende Ellen Van Loy, die ze in de slotronde ook nog bijna te grazen kon nemen.

Denise kon na afloop dus opnieuw terugblikken op een uitstekende wedstrijd: “Halverwege de eerste ronde ging m’n ketting eraf. Ik deed hem er weer op, maar daarna ging ie er meteen weer af. Dus verloor ik best wel wat tijd. Toen ik weer kon doorfietsen, moest ik weer een beetje in m’n ritme komen. De twee laatste rondes zat ik weer goed in m’n ritme, en kwam ik steeds dichter bij het podium. Zelfs Ellen kwam nog dichtbij op het allerlaatste, maar dat was toch net te veel.”

(foto’s Photopress.be)