Kevin Pauwels (2e) blinkt opnieuw uit tegen de klok

Kevin Pauwels wordt zo stilaan een proloogspecialist. Na zijn achtste plek in de opener van de Ardense Triptiek snelde hij tijdens 1,1 kilometer tegen de klok in Slovakije naar de tweede plaats en de puntentrui.

Zijn twee renners die ploegleider Danny De Bie naar voor schoof voor het eindklassement van de zesdaagse Ronde van Slovakije, wisten de ultrakorte sprintproloog in de straten van Banská Bystrica goed te doorspartelen. Kevin Pauwels deed amper 94 hondersten van een seconde trager dan de Nederlandse winnaar Dennis Bakker, Michael Vanthourenhout volgde als tiende op nog geen drie seconden. Ook Thomas Joseph (26ste) plaatste zich trouwens in de top dertig.

Zijn tweede plek zorgt ervoor dat Kevin vandaag de blauwe bolletjestrui krijgt omgord in de eerste echte etappe, een rit van 136 kilometer over drie lokale ronden in en om Banská Bystrica met iedere keer een venijnig klimmetje aan het eind. "Dat ik zo hoog zou eindigen in deze proloog, dat had ik niet verwacht", zo blikt Kevin terug. "Ik was vroeg gestart in de proloog en had toen al de tweede tijd, maar er ging niemand meer over ons. Dat ik op minder dan een seconde eindig van de overwinning is achteraf gezien wel spijtig, maar ik denk niet dat ik iets had moeten anders doen. Ik heb geen fouten gemaakt. Het parcours was wel iets voor crossers, met één langer stuk maar verder vooral bochten."

Onze kopman is een renner die ieder jaar een overwinning op de weg hoopt mee te pikken, en in de heuvelachtige Ronde van Slovakije vindt hij wat dat betreft nog enkele leuke kansen. "Maar in de woensdagrit ga ik niet meedoen voor de ritzege, denk ik. Er zit wel een klimmetje in vlak voor de finish, maar nadien volgt een brede afdaling waar het peloton meer snelheid maakt dan een aanvaller. Als er dan gesprint wordt, kan het gevaarlijk worden. Daarin ga ik me niet mengen, denk ik. Ik kijk al uit naar donderdag, want dan komt de lastigste rit. We gaan dan naar het middengebergte. Afwachten of ik nog goed kan klimmen zoals vroeger, want het is al even geleden dat ik zo'n hoge bergen heb gedaan. Maar de proloog was al goed voor het vertrouwen, ja."

Uitslag proloog

1. Dennis Bakker (Ned), de 1,1 km in 1'25"60
2. Kevin Pauwels op 1"
10. Michael Vanthourenhout 3"
26. Thomas Joseph 3"
33. Yorben Van Tichelt 5"
59. Angelo De Clercq 7"
89. Dieter Vanthourenhout 8"

(Foto's Okolo Slovenska)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: