Kevin Pauwels naar plek 2 in koninginnenrit Slovakije

Onze crossers komen helemaal op dreef. In de koninginnenrit van de Ronde van Slovakije spurtte Kevin Pauwels naar de tweede plaats.

Meer dan tweehonderd kilometer en heel wat beklimmingen, vooral in het eerste gedeelte van de rit: daags na de proloog schotelde de Ronde van Slovakije zijn peloton meteen een erg zware opdracht voor. Eentje waarin onze renners bewezen dat het conditioneel snor zit.

"In de beginfase reden zes renners weg van het peloton, maar de ploeg van de gele trui controleerde. Na de beklimmingen schoot nog een groep van ongeveer 45 man over met daarbij al onze renners behalve belofte Thomas Joseph, die een groep verder zat. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt probeerden in de finale nog weg te rijden, maar het werd toch een spurt van de beperkte groep", meldt een tevreden ploegleider Danny De Bie.

En in die sprint moest een goeie Kevin Pauwels enkel de duimen leggen voor de Est Raim. Dieter Vanthourenhout werd zevende, zijn broer Michael negentiende. In het klassement schuift Eli Iserbyt een plekje op: hij is nu tiende, en blijft op twee in het jongerenklassement.

Uitslag rit 1:

1. Mihkel Raim
2. Kevin Pauwels z.t.
7. Dieter Vanthourenhout
19. Michael Vanthourenhout
31. Kobe Goossens
37. Eli Iserbyt
66. Thomas Joseph op 3'12"

De stand:

1. Jan Tratnik
10. Eli Iserbyt op 27"
16. Kevin Pauwels 32"
29. Dieter Vanthourenhout 38"
33. Michael Vanthourenhout 43"
38. Kobe Goossens 47"
53. Thomas Joseph 3'42"

Foto: Okolo Slovenska

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: