Kevin Pauwels spurt naar derde plek in Butgenbach

We blijven het goed doen in de Ronde van Luik. In rit 4 in Butgenbach wist Kevin Pauwels een derde plek te versieren.

Morgen donderdag wacht de laatste en meteen ook de lastigste etappe van deze Ronde van Luik, maar ook de vierde rit was niet van de poes. Het peloton passeerde onder meer op het Signal de Botrange, het hoogste punt van België, en het vele klimwerk zorgde in de finale voor een versplinterd peloton. Nadat onder meer Klaas Vantornout een tijd in de vlucht zat, liet Kevin Pauwels zich in de finale zien. Hij reed met een twintigtal renners weg uit het peloton en spurtte achter twee ontsnapte renners naar de derde plaats.

"Ja, het doet wel deugd om nog eens een mooi resultaat te pakken. De betere renners zaten voorin, en dan is het plezant om daarbij te zijn", vertelt Kevin, die ook tijdens de openingsetappe al in de aanval had gereden in de finale maar toen niet wegbleef tot de streep. "Het was een lastige rit vandaag, waarin de hele tijd snel gekoerst werd. Het is weinig stilgevallen. Toen ik in de voorlaatste ronde wegsprong met enkele anderen, zijn we meteen weggebleven."

Eli Iserbyt is op een vijftiende plaats nog altijd onze beste renner in het klassement, maar zijn blauwe jongerentrui is hij kwijt: een enthousiaste Eli was in de beginfase zo gul met zijn krachten dat hij in de finale wat te kort kwam en met wat achterstand binnenliep.

Uitslag rit 4:

1. Kevin De Jonghe
3. Kevin Pauwels op 50"
33. Thomas Joseph 1'47"
39. Eli Iserbyt 2'09"
48. Kobe Goossens
64. Tijl Pauwels 2'35"
97. Klaas Vantornout 5'42"
110. Dieter Vanthourenhout 13'09"

Stand:

1. Gianni Marchand
15. Eli Iserbyt 1'41"
16. Kevin Pauwels 1'46"
29. Thomas Joseph 2'47"
36. Kobe Goossens 3'09"
57. Tijl Pauwels 5'49"
86. Klaas Vantornout 16'14"
102. Dieter Vanthourenhout 25'51"

Foto: Christopher Jobb - Radsportfotos

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: