Kevin Pauwels zegeviert in slotrit Ronde van Luik!

Kevin Pauwels beëindigde zijn wegseizoen met een hoogtepunt: de zware slotrit van de Ronde van Luik schreef hij op een sterke manier op zijn naam. En wat meer is: ook de rest van onze ploeg deed het uitstekend.

Op de slotdag vertrekt (en finisht) de Ronde van Luik traditioneel in Seraing voor een Ardennenetappe met heel veel klimwerk. Nog voor die zware hellingenzone begon, schoven de broertjes Dieter en Michael Vanthourenhout al mee met een vroege vlucht. Dieter zou daar uiteindelijk weer uit verdwijnen, Michael hield stand tot in de finale de sterkste renners uit het peloton de oversteek naar de leiders maakten. Zo kreeg Michael voorin plots het gezelschap van drie sterke ploegmaats: Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Eli Iserbyt.

Voor Kevin ging het nog niet snel genoeg, want in de slotfase trok hij samen met Jimmy Janssens in de aanval op de slotklim. Niemand uit de achtergrond kon nog terugkeren, en op de streep maakte onze kopman het met een sterke sprint bergop met overschot af. Goed voor zijn eerste overwinning op de weg in twee seizoenen. "Zo mijn zomerseizoen kunnen afsluiten, dat is plezant", geniet onze Kempenzoon. "Heel belangrijk is dit niet, leuk wel. Ik ga nu een week rusten en kan dat doen met een goed gevoel. Al had ik deze week al nog gevoeld dat ik redelijk goed was." Dat had Kevin ook al de derde plaats opgeleverd in de tweede etappe in Luik.

Kevin start na zijn weekje rust de specifieke voorbereiding op het veldritseizoen en zal alleen nog in enkele eendagskoersen op de wegfiets te zien zijn. "Ik ben wel tevreden van mijn wegseizoen, ja. Ik had meestal een goed gevoel, en dat is het belangrijkste voor mij. Het wegseizoen mocht nu wel stilaan stoppen, want ik kijk ernaar uit om weer te mogen trainen in het bos. Dat is altijd iets plezants."

Sterk collectief

Ons hele team mocht tevreden naar huis na de slotetappe, want onze vijf overlevers deden het allemaal goed onderweg naar Seraing. De broertjes Vanthourenhout met hun aanval, die hen uiteindelijk wel de krachten kostte om in de finale nog een ereplaats te veroveren. Klaas Vantornout en Eli Iserbyt eindigden wel nog voorin (en dat na het nodige afstoppingswerk in dienst van onze ritwinnaar), op een fraaie tiende en dertiende plek. "Sterk van Klaas in zijn eerste koers en van Eli die zijn eerste rittenkoers bij de elite reed", is ploegleider Danny De Bie uiteraard een tevreden man na zijn eerste succes in onze dienst. "Dit doen na vijf dagen koersen in de hitte, en dat op het zware parcours van vandaag, dat bewijst dat het met de basisconditie van onze renners goed zit."

Uitslag rit 5:

1. Kevin Pauwels
10. Klaas Vantornout op 7"
13. Eli Iserbyt 19"
53. Dieter Vanthourenhout 4'16"
Michael Vanthourenhout gaf diep in de finale nog op.

Eindstand:

1. Kevin De Jonghe
11. Eli Iserbyt op 5'
35. Kevin Pauwels 16'48"
53. Dieter Vanthourenhout 27'08"
62. Klaas Vantornout 35'14"

Foto's met dank aan Maxime Segers/www.directvelo.com

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: