Kevin voor eigen volk zesde in Essen

Hij was de enige renner aan de startlijn die de cross al op zijn palmares had staan, maar Kevin Pauwels kon zijn bijna-thuispubliek in Essen helaas geen podiumplek bezorgen. Kevin werd zesde.

Ondanks de regenval van de voorbije dagen was de omloop van de Brico Cross in Essen van de verdrinking gespaard gebleven. Resultaat: een snelle wedstrijd waar positionering cruciaal was. En daar liep het mis voor Kevin Pauwels: na een goede start liet hij zich wegzetten naar de achterkant van een kopgroep van meer dan tien renners. Kevin kwam nog even op de tweede plek te liggen achter later winnaar Laurens Sweeck, maar moest uiteindelijk nog een goeie laatste ronde uit de benen persen om zesde te worden.

Kevin was onze enige renner in Essen. Michael Vanthourenhout gaf ziekjes forfait, maar kan morgen gelukkig wel starten in Overijse. Eli Iserbyt was sowieso niet voorzien in Essen, Denise Betsema (zondag aan de start in het Zwitserse Eschenbach) evenmin. Van onze andere renners trainen Laura Verdonschot en Dieter Vanthourenhout momenteel in Mallorca en werkt Alicia Franck nog altijd aan haar rentree na een mycloplasma-infectie.

(foto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: