Kevin zet WK-ontgoocheling om in 2e zege in Zonnebeke!

Renners die dit seizoen twee tv-crossen wonnen: zo heb je er in België niet veel. Kevin Pauwels zette de ontgoocheling na een gemiste WK-selectie om in iets moois door in de Kasteelcross van Zonnebeke zijn tweede zege binnen te halen.

Uiteraard gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat de absolute top niet aan de start stond van de profcross in Zonnebeke, diep in West-Vlaanderen. Maar verschillende subtoppers tekenden wel present voor een uurtje ouderwets modder baggeren. De jonge Brit Tom Pidcock bleek de taaiste klant: pas halfweg de voorlaatste ronde ging onze 'gouwe ouwe' diesel Kevin Pauwels op en over hem, om uiteindelijk nog met duidelijke voorsprong op de streep het overwinningsgebaar te mogen maken.

Dat hij voor het tweede jaar op rij uit de boot viel voor het WK, was uiteraard een item na de wedstrijd: "Ik was ontgoocheld dat ik er niet bij was, ja. Ik had dat niet meer verwacht, maar je blijft hopen. Maar vandaag was ik daar niet mee bezig", klonk het. "Het is altijd plezant om te winnen, maar gemakkelijk was het niet. Het parcours was echt zwaar. En ik had het de eerste ronden niet gemakkelijk. Ik zag de kop van de koers rijden, maar geraakte er maar niet bij. Pas in de finale geloofde ik in winnen. Dit was zwaarder dan ik zou gewild hebben, met het oog op Hoogerheide morgen. Ik hoop dat ik goed kan herstellen."

We hadden verder nog drie renners in Zonnebeke: Dieter Vanthourenhout werd 13de, Arno Debeir 20ste en Maxim Dewulf 25ste.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: