Klaas en Dieter verzamelen ereplaatsen

Terwijl de helft van de ploeg traint op Mallorca, zorgden Klaas Vantornout en Dieter Vanthourenhout voor enkele ereplaatsen op het Europese vasteland.

Op zaterdag was hij nog niet voldoende hersteld van zijn verkoudheid om te finishen in Hasselt, maar daags nadien in Mol voelde Klaas Vantornout zich gelukkig al iets beter. Het deed hem op een vijfde plek belanden. "Wonderen bestaan niet: ik was een hele week verkouden en kon niet trainen. Ik ben blij dat ik me vandaag al een heel stuk beter voelde, al is het ook jammer dat ik nog niet over al mijn krachten kon beschikken. Ik voelde waarom ik in 2013 Belgisch kampioen kon worden in Mol: dit is een cross 'op de power'. Met mijn benen van de voorbije weken had ik hier kunnen meedoen voor de zege", aldus Klaas. Belofte Tijl Pauwels werd tussen de eliterenners 17e in Mol.

Dieter Vanthourenhout had zaterdag in Hasselt voor een negende plek gezorgd, en reed daags nadien naar een vierde plaats in de slotmanche van de Coupe de France in Jablines, een wedstrijd waar naast alle goeie Fransen ook verschillende Belgen aan de start stonden. Daarmee lijkt voor Dieter de verbetering ingezet na enkele moeilijke weken. "Al zal ik dat pas volgend weekend echt zien, als iedereen weer aan de start staat. Na die mindere periode kon ik voor een weekje naar Mallorca, omdat ik toch uit de Wereldbeker was gevallen. Hopelijk gaat het na die stage nu beter. In Hasselt voelde ik me redelijk, en ook over mijn cross van zondag ben ik al bij al tevreden", vertelde Dieter op de terugweg uit Frankrijk.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: