Klaas hangt fiets aan de haak in Oostmalle

De Sluitingsprijs in Oostmalle, dat is traditioneel afscheid nemen van het veldritseizoen, maar ook van enkele van zijn renners. Wij zwaaiden er Klaas Vantornout uit na tien jaar bij ons team.

Tweemaal Belgisch kampioen, tweemaal vicewereldkampioen, zesmaal laureaat in een manche voor de Superprestige en tien jaar bij ons team: het zijn de strafste cijfers in de carrière van Klaas Vantornout. Die kwam zondag tot een eind in Oostmalle. Nadat hij als 23ste over de streep was gekomen, hing Klaas - letterlijk en figuurlijk - zijn fiets aan de haak.

Tranen vloeiden er niet, maar toch werd het voor Klaas een emotionele dag. "Ik sla een bladzijde om. Van een hoofdstuk dat ik een heel leven heb gedragen. Voor Mila (het dochtertje van Klaas en Annelies, red.) was het moeilijker dan voor mij. Mentaal was het wel niet simpel omdat ik fysiek helemaal niet meer in orde ben na m'n griep. Het was de laatste keer, dus beet ik nog maar wat extra door."

Tien jaar maakte Klaas deel uit van onze ploeg. "We hebben samen veel meegemaakt. Toen ik erbij kwam, heb ik een tijd de ploeg rechtgehouden in mijn eentje. Daarna heb ik met Kevin de ploeg gedragen. Het klikte goed, en we hebben veel voor elkaar opgeofferd. Ik ben blij dat ik tien jaar lang deel heb mogen uitmaken van dit team. We hebben elkaar groot gemaakt en hebben veel aan elkaar te danken."

Afsluiten kan Klaas met een voldaan gevoel. "Ik heb dit altijd graag gedaan. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en heb er het maximale uitgehaald. Zeker dat laatste geeft enorm veel voldoening en gemoedsrust. Wat nu? Dat ga ik efkes op het gemak bekijken. Ik wil vooral iets doen waar ik zin in heb. Zoals ik altijd heb gedaan, maar niet meer op de fiets."

Volgende week wordt Klaas in de bloemen gezet door onze ploeg. Want manager Jurgen Mettepenningen is hem uiteraard erg dankbaar. "De twee Belgische titels van Klaas horen bij de mooiste momenten van ons team. Bedankt Klaas, en veel geluk in alles wat komt!"

Laura vierde

Er stonden uiteraard ook andere renners van onze ploeg aan de start in Oostmalle, maar uitschieters kwamen er niet meer in de Sluitingsprijs. Kevin Pauwels werd elfde, Eli Iserbyt 22e, en Michael en Dieter Vanthourenhout 30e en 31e. De beste prestatie kwam er bij de vrouwen, waar Laura Verdonschot ondanks een slechte start vierde werd. Alicia Franck was vijftiende. Bij de beloften viel Thomas Joseph letterlijk uit toen hij deel uitmaakte van de top drie. Tijl Pauwels was 11e, Gianni Siebens 17e en Arno Debeir 27e.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: