Klaas Vantornout op conditie naar plaats vijf uit de Kuil

Daags na de overwinning van Michael Vanthourenhout in Kruibeke zat een nieuwe triomftocht er in Zonhoven nooit in. Klaas Vantornout redde de meubelen met zijn vijfde plek.

Na een uur cross in en om de beruchte Kuil van Zonhoven zwaaiden drie jongeren met de bloemen: Mathieu van der Poel won voor Wout Van Aert en Laurens Sweeck. Geen podium voor onze troepen dus, maar Klaas Vantornout deed wel zijn stinkende best om onze kleuren ook in beeld te brengen. Daar slaagde hij ook voor een stuk in met een fraaie vijfde plek. In de stand van de Hansgrohe Superprestige bekleedt hij dezelfde plek. Kevin Pauwels beleefde opnieuw een moeilijke wedstrijd en sloot nog net de top tien af.

Klaas hoefde absoluut niet ontevreden naar huis te keren met zijn vijfde plaats: "Om in de top vijf te eindigen, daarvoor moet je echt goeie papieren hebben. Dat is al een paar jaar zo, en nu nog meer. (Lacht) En nog meer als je ook een jaartje ouder wordt. Voor mijzelf is dit een hele prestatie. Dit was een pure conditiecross. En dat mijn conditie goed is, dat wist ik al langer. Die kuil, dat is gewoon 'naar boven tsjaffelen' tot je bijna doodvalt. Veel eerlijker dan al het explosieve werk zoals in Kruibeke. Ik mag tevreden zijn over mijn seizoensstart. Meer dan dit zit er momenteel niet in, want je zit met een paar namen die er momenteel bovenuit steken. Daarachter is het knokken voor top vijf."

Voor onze beloften werd Zonhoven geen hoogvlieger. Thomas Joseph slaagde er wel nog in net de top tien te halen, wereldkampioen Eli Iserbyt kende een absolute offday en finishte pas als vijftiende.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: