Klaas Vantornout ploetert naar derde plek in Ardooie

De gebeden van de modderliefhebbers zijn verhoord. De regenbuien van de voorbije dagen zorgden voor flink wat blubber tijdens de Kermiscross in Ardooie. Klaas Vantornout (derde) haalde het podium, Michael Vanthourenhout werd vierde.

Niet toevallig drie renners met lange loopstelten op het podium van de Kermiscross in Ardooie (A2). Wereldkampioen Wout Van Aert was deze keer outstanding, in de strijd voor de tweede plek hield Toon Aerts onze Klaas Vantornout en Michael Vanthourenhout af. "Dit soort werk mocht wel eens komen, na anderhalve maand snelle crossen", vertelde Klaas nadat hij nog eens zijn strijdershart had kunnen ophalen in de modder. "Al was het vandaag wel een extreme omschakeling, met drie loopstroken per ronde."

"Mijn eerste twee ronden waren rampzalig", aldus Klaas. "Nog erger dan anders. Ik geraakte niet vooruit, langs alle kanten staken de jongeren me voorbij, tot ik er in één ronde in slaagde om tien plaatsen op te schuiven en aan te sluiten bij drie renners van Telenet - Fidea die streden voor de tweede plek. Wout Van Aert was op dat moment al weg, maar tegen hem viel vandaag toch niets te doen. Toen Toon Aerts versnelde, viel ik met mijn buik recht in een plas water. Nadien was het door de nattigheid echt afzien door de koude, waar ik altijd moeilijk mee om kan. Op het einde was het beste er ook af bij mij, maar ik kon toch nog derde worden. De voorbije anderhalve maand heb ik al in alle zware crossen heel goed gepresteerd. En ook in Valkenburg wordt het sowieso een zware wedstrijd waar iedereen op zijn plek terechtkomt. Al hoop ik dat het ook daar wat heeft geregend."

Angelo De Clercq was met zijn 23ste plek één van de betere eliterenners zonder contract in Ardooie. Eli Iserbyt (24ste) en Dieter Vanthourenhout (opgave) reden zich vast in de blubber.

(Foto's: Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: