Kobe Goossens verdedigt klassement op dag 2 Triptyque

Op de tweede dag van de Triptyque Ardennais kreeg het peloton gelukkig niet zo'n rotweer als vrijdag te verwerken. Kobe Goossens finishte als 25ste en blijft op twaalf in het klassement.

Rit 2 van het drieluik in de Ardennen was 153 kilometer lang en voerde de renners doorheen Duitstalig België van Eupen naar Butgenbach. Onze drie overlevers van gisteren waren attent, want in een groep van een dertigtal koplopers schoven zowel kopman Kevin Pauwels als onze beste man van gisteren, Kobe Goossens (foto Christopher Jobb), mee. Toen die kopgroep in twee splitste, kwamen beiden jammer genoeg in het tweede gedeelte terecht. Kobe wist wel zijn twaalfde plaats in het klassement te verdedigen.

Eerstejaarsbelofte Jarne Driesen overleefde voor de tweede dag op rij en finishte in een groepje met tien minuten achterstand. En onze vier opgevers van gisteren, zij zaten vandaag niet stil: Dieter en Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Angelo De Clercq werkten een stevige Ardennentraining af en doen dat morgen opnieuw.

Uitslag rit 2:

1. Gianni Marchand
25. Kobe Goossens op 1'47"
31. Kevin Pauwels 1'59"
105. Jarne Driesen 10'36"

Stand na rit 2:

1. Gianni Marchand
12. Kobe Goossens op 01'18"
83. Kevin Pauwels 18'30"
113. Jarne Driesen 26'57"

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: