Laura (2e) geeft weekend extra kleur in Mol

Alsof we in Hasselt nog niet genoeg verwend waren, deed Laura Verdonschot er in de Zilvermeercross in Mol nog een podiumplaats bovenop. Na een bijzonder sterke wedstrijd pakte ze de tweede plek.

Dat zand de favoriete biotoop is van Laura Verdonschot weten we al langer, en ze bewees dat opnieuw rond het Zilvermeer in Mol. Vooral in de zandpassages kon Laura bijzonder veel indruk maken en wereldkampioene Sanne Cant het vuur aan de schenen leggen. Uiteindelijk draaide het uit op een sprint tussen de twee, en daarin beet Laura in het spreekwoordelijke, jawel, zand. Toch kan ze morgen met een meer dan goed gevoel naar Mallorca vertrekken, waar ze een week zal trainen.

Laura maakte na afloop een tevreden en eerlijke analyse: “Sanne kan heel goed door het zand rijden, maar ik denk dat ik daarin vandaag niet moest onderdoen. Maar in de strook langs het water was ze sterker. Ik begon de laatste twee ronden foutjes te maken omdat de vermoeidheid opspeelde. Sanne liep heel snel in de laatste loopstrook, ik moest alles geven om in haar spoor te blijven. En toen moest ik nog beginnen sprinten. Ik voelde de verzuring al tot achter m’n oren, dus wist ik dat het moeilijk zou gaan worden tegen Sanne, één van de snelste rensters van het pak.”

Bij de mannen kon Thomas Joseph ons aanvankelijk goed in beeld brengen door in de tweede ronde naar de leiding te gaan van een ruime kopgroep. Maar op de streep was Dieter Vanthourenhout onze beste renner op plek zeven. Thomas finishte als twaalfde. Kevin Pauwels en Eli Iserbyt reisden zondag al terug naar Calpe, waar ze door ploegleider Gianni Meersman en Michael Vanthourenhout vergast werden op taart om de topdag van Hasselt te vieren. De vier beginnen er nu aan onze laatste van twee stageweken.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: