Laura (7e) herrijst in Zolder

Langs de grote poort terug naar binnen komen: dat deed Laura Verdonschot tijdens de wereldbekermanche in Heusden-Zolder. Zij werd zevende bij de vrouwen, Eli Iserbyt tweede bij de beloften.

Zevende worden in het spoor van vrouwen als Marianne Vos en Lucinda Brand: Laura Verdonschot had het niet durven hopen bij haar comeback. Dat ze ook weer dagwinst greep bij de vrouwen-beloften, was niets meer dan een leuk extraatje. "Ik heb ook mezelf verbaasd", glunderde ze na haar wedstrijd. "Ik hoop dat ik nu vertrokken ben voor de rest van het seizoen. Eindelijk voelde ik me weer normaal in de cross. Nochtans stond ik met een ei in de broek aan de start, want nog steeds zijn niet alle problemen opgelost. Ik heb niet de makkelijkste maanden beleefd. Maar zo zie je: je mag nooit opgeven."

Beloftewinst zat er bij de mannen net niet in voor ons. Eli Iserbyt reed met kleine voorsprong de laatste rechte lijn op, maar werd in de laatste meters nog geremonteerd door Tom Pidcock. De vloek die nadien volgde, zei voldoende over de ontgoocheling van onze Europese kampioen én over zijn frustraties over het koersgedrag van zijn Britse opponent. "Ik voelde me niet zo heel goed, maar dit is ook een parcours dat me niet zo heel goed ligt. Iets te veel rechte stukken, waar hij iets beter in was. Op de explosieve stroken was ik beter. Op de klimmen op het laatste stuk reed ik hem heel makkelijk op 10, 20 meter, maar ik wist hoe sterk hij was op het asfalt en dat ik nog geen gewonnen spel had." De eindwinst in de Wereldbeker zit er voor Eli ook niet meer in. Thomas Joseph kende een mindere dag in Zolder en werd dertiende.

Onze mannen-elite zorgden niet voor uitschieters op het circuit van Zolder. De negende plaats van Michael Vanthourenhout, die na enkele ronden opnieuw een kleine terugval kende, was onze beste uitslag. De sterkste prestatie kwam nochtans allicht van Kevin Pauwels: na een val en een wissel in de openingsronde maakte hij een stevige remonte van plaats 55 naar 12. En daardoor hoefde hij niet met de kop tussen de schouders naar huis. "Het gevoel was niet slecht: ik kon de hele cross goed diepgaan. Maar als je in deze cross slecht weg bent, dan mag je het vergeten." Klaas Vantornout tot slot werd 34ste.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: