Laura en Alicia flirten met top-10 na attent BK

Dat onze vrouwen goed bezig zijn, dat kon iedereen die zondag op tijd uit bed geraakte zien op het BK op de weg in Antwerpen. Laura Verdonschot en Alicia Franck flirtten er met de top tien na een hele attente wedstrijd. Voor onze mannen werd het een mooie training.

Na de eerste anderhalve maand competitie op de weg was het BK een prima ijkpunt voor onze meisjes om hun vorm te meten. En dat bleek prima mee te vallen, want zowel Laura Verdonschot als Alicia Franck fietsten een erg attente wedstrijd waarin ze geen seconde in de problemen kwamen terwijl het peloton met de ronde kleiner werd. Alicia overleefde zelfs enkele tientallen kilometers op de kleine voorplaat na een probleem met het versnellingsapparaat. In de sprint voor de Belgische titel grepen ze allebei helaas nét naast de top-10. Laura werd elfde, Alicia twaalfde.

Laura hield aan haar wedstrijd een goed gevoel over: "De vorige weken voelde ik me door de warmte niet super, maar vandaag heeft me wel gerustgesteld. Ik voelde me goed en kon doen wat ik wil. Ik heb altijd voorin gekoerst, want het was gevaarlijk koersen op dit parcours." De komende twee weken heeft Laura eerst een korte stage samen met Alicia in de Ardennen op het programma staan, en nadien een vierdaagse rittenkoers in het Tsjechische Krasna Lipa. "Een heel zware wedstrijd waar ik vorig jaar veel heb geleerd en een stuk sterker ben geworden. Een goeie wedstrijd in de aanloop naar het veldritseizoen."

Ook Alicia deed het ondanks haar beperkte ervaring als wegrenster dus prima. "De spurt is jammer genoeg een beetje mislopen, maar ik voelde me vandaag wel goed en dat is positief. Ik heb het gevoel dat ik gemakkelijker kan volgen in de wegwedstrijden dan vorig jaar. Samen met Mario De Clercq heb ik beslist deze zomer enkel op de weg te koersen en niet op de mountainbike, om zo meer snelheid op te doen. Krasna Lipa wordt voor mij mijn allereerste rittenwedstrijd op de weg. En omdat ik net - met onderscheiding - ben afgestudeerd op school, heb ik vanaf nu weer meer tijd om te trainen. Dat was de voorbije weken niet altijd gemakkelijk."

Voor onze mannen draaide het Belgisch kampioenschap uit op een mooie trainingsdag zonder meer. Na een viertal uur koers hield Klaas Vantornout het voor bekeken, nadien werd dat voorbeeld gevolgd door Eli Iserbyt, Dieter Vanthourenhout en uiteindelijk ook Kevin Pauwels, die bij het ingaan van de laatste ronde als onze laatste renner uit koers verdween.

Foto: Photopress.be

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: