Laura haalt brons uit BK-blubber van Kruibeke

Brons: Laura Verdonschot haalde naast erg veel modder ook eremetaal uit het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. Een fraai resultaat, al had ze iets dichter in de buurt van de overwinning willen zijn.

Laura Verdonschot was de enige van onze rennerskern die al op dag 1 van de nationale kampioenschappen in actie kwam. Haar wedstrijd in Kruibeke begon krakkemikkelig door een valpartij in de beginfase, waardoor ze even moest achtervolgen op de verhoopte top drie. Brons veilig stellen, deed ze uiteindelijk met een duidelijke overschot van ruim anderhalve minuut. Maar dat ze bijna twee minuten moest toegeven op winnares Sanne Cant, zinde Laura minder.

"Ik ben blij met brons, maar er is toch ook wat teleurstelling dat ik zo ver achter zit", maakte Laura na afloop een eerlijke evaluatie van zichzelf. "Nu kan ik me nog een beetje achter mijn leeftijd verstoppen, maar dat kan ik niet blijven doen. Het is toch wel de bedoeling dat ik in de toekomst iets dichter zit bij winst. Het parcours werd door de regen vandaag alleen maar zwaarder. Iets te lastig voor mij. En toen ik viel en in vierde positie kwam te zitten, was het gat gemaakt."

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: