Laura haalt podium in Lokeren, Michael net niet

De Brico Cross van Lokeren leverde ons een leuke podiumplek op: na een hele attractieve wedstrijd werd Laura Verdonschot tweede. Michael Vanthourenhout pakte na een valpartij net naast die top drie.

Laura Verdonschot is helemaal terug na een half seizoentje weggeweest. Na twee zeges in het buitenland vocht ze in de snelle maar lastige Brico Cross in Lokeren drie kwartier vol mee voor de zege. Na een blitzstart was ze na een foutje even op achtervolgen aangewezen, maar Laura kon weer komen aansluiten bij het kopduo Sanne Cant-Loes Sels en eindigde uiteindelijk op enkele seconden van winst.

De voldoening voor de tweede plaats overheerste na afloop. “Ik ben blij dat mijn goede seizoensstart bevestigd wordt, want er wordt soms wel eens gelachen met mijn zeges in het buitenland. Het gaat beter en beter met me, ik zit dicht bij de overwinning, maar ik mis nog wat ervaring in het rijden van finales. Sanne was slim en iets sterker in de laatste ronde. Hopelijk lukt het één van de volgende keren wel om te winnen, maar op zich ben ik ook hier tevreden mee.”

Bij de mannen was het Michael Vanthourenhout die in de beginfase nadrukkelijk onze kleuren liet zien. Tot hij ten val kwam in dezelfde gracht die Mathieu van der Poel eerder al een zware tuimelperte had gekost. Michael werd uit z’n ritme geslagen en was op achtervolgen aangewezen, een achtervolging die hem uiteindelijk naar plaats vier bracht.

Het goede nieuws: zijn valpartij leverde Michael geen kopzorgen op voor Gieten. “Neen, ik heb niet echt pijn. De val haalde me wel uit mijn ritme. Ik wou nadien te snel opschuiven, en moest me dan weer ‘efkes herzetten’. Het ene moment had ik goeie benen, het andere moment slechte. De laatste drie ronden waren goed, maar ik kon jammer genoeg net niet meer terugkomen tot het podium.”

Kevin Pauwels kwam na een val in de eerste ronde (gelukkig zonder lichamelijke gevolgen) op plaats veertien terecht. Dieter Vanthourenhout is ziekjes en gaf op. Hij komt ook in Gieten niet aan de start. Bij de beloften eindigde Arno Debeir na een lange inhaalrace als twaalfde. Tijl Pauwels verliet na een valpartij de wedstrijd.

Alicia Franck (ziek) en Thomas Joseph (blessure aan de elleboog) konden niet starten in Lokeren, terwijl Eli Iserbyt de wedstrijd niet had ingepland.