Laura pleziert thuispubliek met podium in Neerpelt

In je achtertuin crossen: als Limburger kan het niet zo vaak, maar Laura Verdonschot doet het ieder jaar in Neerpelt. Onze Lommelse werd deze keer fraai derde.

Dinsdag in de sterk bezette avondcross in het Nederlandse Woerden pakte Laura Verdonschot met haar vierde plek net naast het podium. Dat scenario zat er ook in Neerpelt eventjes aan te komen, want ons jonge talent beleefde niet haar sterkste start en was zo meteen op achtervolgen aangewezen in één van haar favoriete wedstrijden. Toch kwam ze ondanks een valpartij nog volop in strijd voor plaats twee, waarin ze enkel Ceylin Alvarado voor zich moest dulden. Winst ging naar een sterke Denise Betsema.

Toch was Laura na afloop niet helemaal voldaan: "Ik ben wel tevreden met die derde plaats, maar ik voelde me niet super. Ik was op m'n limiet aan het rijden. De benen sputterden wat tegen. Dat wordt hier afgestraft. Ik maakte te veel fouten. Ik miste ook mijn start en viel toen ik probeerde terug te komen op Maud en Denise. Na de eerste twee ronden was het verschil al gemaakt: dan moet je enorm hard rijden om nog terug te komen. Als je niet mee bent, dan ben je verloren. Ik ben blij dat het al een stuk beter was dan vorig jaar, maar hopelijk betert het nog de komende weken."

Onze mannen staken in de eerste wedstrijdhelft nadrukkelijk de neus aan het venster. Kevin Pauwels en Michael én Dieter Vanthourenhout startten uitstekend. Michael kon halfweg een kloofje slaan samen met de latere winnaar Laurens Sweeck, tot een valpartij hem helaas wegsloeg uit de strijd voor winst. In de finale konden we geen aanspraak meer maken op podium: Kevin werd negende, Michael twaalfde.