Laura vecht tegen bierkaai op WK

Het wereldkampioenschap in Valkenburg voor vrouwen onder de 23 werd opnieuw een wedstrijd om heel snel te vergeten voor Laura Verdonschot. “Ik ging meer achteruit dan vooruit”, pufte ze in tranen na haar tiende plek.

Van bij de start al werd duidelijk dat het niet het dagje van Laura Verdonschot zou gaan worden. “Ik was gewoon niet goed genoeg. Lopen ging niet en de fouten in de technische stukken stapelden zich op, gewoon omdat ik totaal niet goed was. Er was niet veel positiefs aan deze wedstrijd. Ik had niet verwacht om hier mee te doen om te winnen en misschien ook niet om op het podium te staan, maar ook niet dat ik pas tiende zou worden.”

Zo blijft de darmschimmelinfectie het seizoen van Laura helemaal verder verstoren. Een korte opflakkering van haar vormpeil in de eindejaarsperiode kreeg een eind door een antibioticakuur tegen een stevige griepaanval. Sindsdien wil haar lichaam opnieuw niet meer mee. “Ik ga van het ene slechte weekend naar het andere. Iedere week huiswaarts met een heel slecht gevoel. Het is heel lastig om dat te blijven relativeren. Dit is gewoon een sh*tseizoen.”

Michael Vanthourenhout en belofte Eli Iserbyt (foto) kunnen er morgen toch nog een mooi WK van maken voor Marlux - Bingoal. Michael zette zaterdag de benen op spanning achter de brommer, Eli ging tussen de zaterdagwedstrijden door het parcours verkennen. Beiden kunnen gezond en wel naar hun WK toeleven.

(Foto's Davy De Blieck)