Laura Verdonschot rekent in Hulst af met rotseizoen

Misschien moet het seizoen nog iets langer duren voor onze renners: in Hulst maakte Laura Verdonschot komaf met heel veel ziekteleed met winst, en vielen Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt slechts in extremis naast het podium.

Na een rotslecht WK twijfelde ze nog luidop aan de rest van haar seizoen. Maar goed dat ze tóch doorzette, want na podiumplaatsen in Maldegem en Middelkerke won Laura Verdonschot met allure in Hulst. Eerst dichtte ze samen met Ellen Van Loy de kloof op de snel gestartte Manon Bakker. Nadien moest ze Van Loy even laten gaan, maar bij het ingaan van de laatste ronde ging Laura vlot op en over haar concurrente, richting eerste volwaardige zege van het seizoen. Het leverde uitzinnige taferelen op in de clan-Verdonschot. Ook Alicia Franck deed het daags na pech in Middelkerke goed met een tiende plek.

"Dit doet heel veel deugd", genoot Laura met een glimlach van oor tot oor. "Ik had wel verwacht dat dit een rondje zou zijn dat me ligt, maar het was afwachten hoe ik hersteld was van gisteren. In de eerste rondes was het aanklampen en achtervolgen, maar toen ik bij Ellen kwam voelde ik dat ze à bloc zat. Ik wou eerst zitten op de technische stroken, maar kreeg onbedoeld een gaatje, en dan moest ik niet meer twijfelen. Ik ben blij dat ik zo kan afsluiten. Ik hoop dat Oostmalle ook nog goed is: dan kan ik toch nog gerust de zomer ingaan. Beter zo afsluiten, dan zoals het voor het WK ging."

Bij de mannen, waar elite en beloften samen reden, leek het ernaar uit te zien dat een podiumplek ons onmogelijk kon ontglippen. Michael Vanthourenhout was driekwart cross de eerste achtervolger op Mathieu van der Poel, maar kreeg dan een figuurlijke tik van de hamer en zakte terug naar een groep met Eli Iserbyt die streed voor de podiumplaatsen. Maar die ontglipten ons uiteindelijk: leeggestreden werden Eli vierde en Michael vijfde. Kevin Pauwels was achtste, Klaas Vantornout 27ste, Jarne Driesen 30e en Dieter Vanthourenhout verdween na een topstart uit de cross met een lekke band op een slecht moment.

"Ik was nooit echt mee voorin. Eerst was het achtervolgen op de twee Van der Poels, toen ik erbij kwam liet David het gaatje vallen en moest ik achtervolgen op Mathieu. Dat ging echt heel snel. Ik heb me een beetje opgeblazen, moest me dan een ronde 'herzetten', maar dat ging veel te traag. Ik moest me zelfs nog haasten om vijfde te blijven", puft Michael uit. Ook Eli zag het kaarsje uitdoven in de laatste ronde: "Het was een beetje op. Dat is het verschil tussen beloften en profs. Daarin ga ik nog moeten verbeteren. Gisteren bracht niet echt wat ik had verwacht, maar daardoor zat er vandaag iets meer in. Ik wilde tonen wat ik waard ben tussen de profs, en op de laatste ronde na ben ik heel content."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: