Laura vindt podium en goeie moed terug in Maldegem

Wie revanche wou nemen voor het WK, kon dat woensdag al in de Parkcross in Maldegem. En dat lukte ook voor Laura Verdonschot: ze werd derde.

Na de diepe ontgoocheling van Valkenburg kon Laura Verdonschot zich dus meteen herpakken in Maldegem. In een sterk bezette vrouwenwedstrijd hield ze verschillende toppers achter zich en mocht ze zo met een smile het podium op. "Het parcours van het WK was er één waarop je werd afgestraft als je niet honderd procent in orde was. Vandaag voelde ik me iets beter, maar het was ook een omloop waarop je met een mindere vorm ook goed kan rijden: technisch, snel en met een zandbak waar ik goed doorheen reed. Dit doet deugd. Zaterdag (Lille, red.) biedt opnieuw een omloop die me ligt. Ik hoop de komende drie weekends het seizoen goed te kunnen afsluiten, en dan kan ik de rust nemen die mijn lichaam nodig heeft", kijkt Laura vooruit naar wat komt. Teamy Alicia Franck haalde de finish niet in Maldegem.

Bij de mannen kwamen de broertjes Vanthourenhout prima voor de dag. Na zijn zilveren medaille op het WK koos Michael Vanthourenhout voor de aanval in Maldegem, maar helaas schakelde een stuurfout in de zandbak hem uit: Michael knalde op een paal en verliet met felle hoofdpijn en stijve spieren de wedstrijd. Broer Dieter Vanthourenhout nam op de razendsnelle omloop echter uitstekend over, vocht in de slotronde nog altijd volop mee voor de tweede plek achter aanvaller Laurens Sweeck, en werd uiteindelijk fraai zesde. Na de drukke dagen die volgden op zijn wereldtitel werd Eli Iserbyt 21ste.