Leuven: Denise solo naar zege 14, Michael niet beloond

14 klinkt mooier dan 13: onder dat motto snelde Denise na een rotstart naar de zege in de Soudal GP Leuven. Bij de mannen werd Michael niet beloond voor zeer veel aanvalswerk.

In een wedstrijd waar een goeie start erg belangrijk was, liep het zowel bij onze mannen als onze vrouwen mis. Denise Betsema kon dat gelukkig rechtzetten, want ze reed vanuit twaalfde positie snel richting kopgroep van vier. Met een kei van een finale zette ze ook daar de wedstrijd naar haar hand. Gevolg: zege veertien van haar seizoen. Laura Verdonschot miste na een sterke achtervolging de top vijf op een haar na: zesde.

Voor de start had Denise al gezegd dat voor haar het seizoen te vroeg naar zijn einde loopt, en dat bleek dus in Leuven. En haar honger is nog niet gestild: "14 zeges vind ik toch iets mooier klinken dan 13. Al vind ik 15 ook wel goed hoor, op naar morgen", grijnsde ze na afloop. Wat haar slechte start had veroorzaakt? "Ik was snel weg, maar kwam in het gedrang en zat helemaal klem in de eerste bocht. Het duurde een ronde om weer in positie te komen, maar ik voelde me goed en kon telkens tijd nemen omdat ik alle klimmetjes kon opfietsen."

Rechtvaardigheid kwam er helaas niet voor onze mannen-elite. Michael Vanthourenhout kleurde de dag met een solo-aanval die bijna een halve cross duurde, maar kwam daarna terecht in een groep van eerst vier en later zes renners waarin het erg tactisch werd gespeeld. Met duidelijk uitstekende benen een vierde plek pakken, dat deed Michael bijna zijn stuur kapot timmeren van ontgoocheling aan de streep. Dieter Vanthourenhout werd nog fraai elfde na een lange remonte. Kevin Pauwels was in zijn voorlaatste cross twaalfde, Eli Iserbyt vijftiende.