Met drie aan de finish van zwaar Belgisch kampioenschap

Het Belgisch kampioenschap op de weg is de jaarlijkse zomerafspraak waar onze mannen- en vrouwenkern elkaar kruisen. Het beste resultaat in Binche kwam er van Alicia Franck (14de), maar ook Laura Verdonschot en Kevin Pauwels reden de lange, zware wedstrijd uit.

De vrouwen moesten opnieuw vroeg uit de veren, want om 7u45 begonnen ze aan hun wedstrijd over 103 kilometer. Zowel Laura Verdonschot als Alicia Franck lieten zich zien in de aanval. Bij Laura was het beste eraf na een aanval halverwege, maar toch overleefde ze samen met Alicia knap in een peloton dat bijna de helft van zijn bezetting was kwijtgeraakt. In een spurt voor de zesde plek werd Alicia veertiende en Laura 31ste.

Bij de mannen werd de uitputtingsslag nog groter. Na 223 kilometer haalden slechts 79 van de 166 deelnemers de finish. Daarbij Kevin Pauwels, die 27ste werd. Kevin was na afloop tevreden dat hij voor het eerst sinds lang een BK had kunnen uitrijden, maar had in de finale niet meer de beste benen om mee te sprinten. Onze andere deelnemers gaven net als veel collega’s op: eerst Eli Iserbyt (slachtoffer van materiaalpech en een slechte dag) en eliterenner zonder contract Angelo De Clercq, later Dieter en Michael Vanthourenhout.

Voor onze mannen wachten nu twee eendagswedstrijden: de Omloop Het Nieuwsblad 1.2 en de Grote Prijs Monseré. Onze vrouwen bereiden zich verder voor via kermiskoersen en 1 of 2 rittenwedstrijden met de nationale selectie. Maandag komen Laura en Alicia opnieuw in actie in het Nederlandse Luyksgestel.

(Foto Photopress.be)