Met drie in top tien op Koppenberg

De mythische Koppenberg is alweer getemd. Drie toptienplaatsen voor onze eliterenners en een podiumplek voor belofte Eli Iserbyt: dat was de buit na een loodzware dag.

In een kopgroep van vier mannen-elite die in de Koppenbergcross streden voor de vermaarde kasseitrofee hadden we geen renners mee. In de eerste achtervolgende groep waren we wel met drie present: Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Klaas Vantornout. Na de slotbeklimming van één van de bekendste kasseihellingen van het land kwamen ze respectievelijk als vijfde, achtste en negende over de streep.

Leuk om Klaas in zijn afscheidsseizoen terug de neus aan het venster te zien steken. Het leverde hem veel respect van het publiek en een schouderklopje van dochter Mila op. "Dit voelde ik wel komen, na Ruddervoorde. Daar reed ik een even sterke koers als vandaag. Maar als je vertrekt uit allerlaatste positie, dan is het op zo'n parcours heel moeilijk", gaf Klaas mee. "Ook vandaag was mijn start rampzalig. Ik ontplofte volledig op de startklim, maar kwam later bij Michael en samen hebben we serieus tempo gereden. Ik heb serieus afgezien in zijn wiel, maar samen konden we terugkeren naar de groep. Daarin heb ik veel op kop gereden, en dat deed deugd. Eindelijk weer een goed gevoel."

Podium halen deden we wel bij de beloften. Eli Iserbyt gaf de wedstrijd bijzonder veel kleur, maar na een strijd op het scherpst van de snee moest hij op de slotbeklimming het hoofd buigen voor Tom Pidcock. Eli was daarbij zo diep gegaan dat hij na de streep de steun van manager Jurgen Mettepenningen nodig had om tot het podiumtentje te geraken. "In de sprint voelde ik dat het helemaal op was. Ik kwam net iets tekort. Ik dacht dat Pidcock niet zo goed was, want hij liet telkens een gaatje. Maar hij heeft het wellicht slim gespeeld, want op het eind had hij nog een versnelling in de benen. Maar het gevoel was heel goed, en daar ben ik tevreden om", aldus Eli, die leider blijft in de DVV Verzekeringen Trofee. Naast zijn tweede plek viel er ook een fraaie vierde plaats van Thomas Joseph te noteren.

Bij de vrouwen hadden we geen deelneemsters. Laura Verdonschot verkoos eerder om niet te starten, de geblesseerde Alicia Franck was er wel, maar dan om de rest van de ploeg aan te moedigen op de flanken van de Koppenberg.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: