Met drie in top vijf in Leuven

In de Soudal Cross in Leuven maakten we opnieuw kennis met het podium. Michael Vanthourenhout werd derde, voor ploegmaats Kevin Pauwels en Eli Iserbyt.

Door het afzeggen van de twee grootste namen lagen in Leuven kansen op winst open voor de rest. Helaas konden we die niet helemaal benutten doordat zowel Michael Vanthourenhout als Eli Iserbyt niet de beste start kenden. Daardoor misten ze de aansluiting in de kopgroep, met daarbij wel Kevin Pauwels. Na twee foutjes van Kevin en een goeie remonte van Michael en Eli werd het strijden voor podiumplekken 2 en 3, achter de rug van Corné van Kessel. De Fransman Clément Venturini bleek iets te sterk, Michael pakte achter diens rug een verdiende podiumplek.

 "Ik was slecht weg, maar door een foutje van Venturini kon ik toch weer terug komen. Van Kessel was toen al weg, maar hij was ook iets beter. Ik ben blij dat ik na de pech van de voorbije crossen toch nog op het podium kon staan. Dat is altijd goed. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken richting het BK. Daar start ik altijd met ambitie. Sowieso wordt het een stevige strijd voor het podium. Maar op die omloop landt iedereen wel op zijn plaats. Normaal ligt dat zand me niet zo, maar eerder dit seizoen werd ik er toch ook achtste. Alles hangt af van de vorm van de dag: als je een goeie dag hebt, rij je snel door het zand", reageerde Michael.

Kevin (4e) en Eli (5e) pakten na hun knappe wedstrijd net naast het podium. Dieter Vanthourenhout beleefde een slechte dag en werd zestiende.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: