Met z'n allen in top-25 in Slovaakse slotrit

De Ronde van Slovakije zit erop. Dat onze vijf finishers de zesdaagse klus goed hebben verwerkt, blijkt uit het resultaat van de slotrit: onze hele ploeg finishte in de top-25.

Na enkele lange opdrachten was de laatste etappe van de zestigste editie van de Ronde van Slovakije slechts een goeie 120 kilometer lang. Twee vluchters bleven uit de greep van het peloton (en daardoor zakt onze klassementsrenner Kevin Pauwels in extremis uit de top tien in de eindstand), en in de pelotonspurt die volgde speelden onze troepen op de snelle benen van Angelo De Clercq. Door een hectische slotfase verliep de sprintvoorbereiding echter niet ideaal en moest Angelo met een veertiende plek tevreden zijn. Zijn vier ploegmaats volgden allemaal in zijn buurt.

Ploegleider Danny De Bie trekt een positieve conclusie na onze eerste buitenlandse opdracht van dit wegseizoen: "Onze vijf renners zijn allemaal goed uit deze rittenkoers gekomen. Dit is een goeie stap vooruit geweest richting winter, denk ik. Niemand heeft echt problemen gekend. Ook onze beloften niet. Zo reed ook Yorben Van Tichelt goed uit, ondanks één moeilijke dag en het feit dat hij nog niet lang aan het koersen is." Toch is er één domper op de feestvreugde: "De opgave van Michael Vanthourenhout. Moeten afstappen met pijn aan de knie, dat is nooit leuk. Zeker niet als je naar Slovakije bent afgereisd."

Uitslag rit 5

1. Jan Tratnik (Slo), de 121 km in 2u39'39"
14. Angelo De Clercq op 1'40"
16. Thomas Joseph
21. Kevin Pauwels
22. Dieter Vanthourenhout
24. Yorben Van Tichelt

Eindstand

1. Mauro Finetto (Ita)
12. Kevin Pauwels op 2'03"
39. Dieter Vanthourenhout 3'24"
60. Thomas Joseph 7'33"
76. Yorben Van Tichelt 18'32"
77. Angelo De Clercq 18'57"

(Foto Okolo Slovenska)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: